Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Charita připraví pro bezdomovce štedrovečerní večeři, letos bude porcí více než vloni

Více než tři stovky porcí řízku a bramborového salátu připraví na Štědrý den pro lidi bez domova pracovníci azylového domu Samaritán v Olomouci.

Počet svátečních večeří bude ve srovnání s loňskem o stovku vyšší. Připraveny budou i vánoční balíčky řekla mluvčí olomoucké charity Eva Štefková. „Lidé žijící na ulici mohou navštívit o Vánocích nízkoprahové denní centrum a společně posedět u svátečně prostřeného stolu, kde nebude chybět ani vánoční cukroví," uvedla Štefková. Centrum materiální pomoci Charity Olomouc letos navýšilo množství vánočních balíčků s potravinovými a hygienickými potřebami i štědrovečerních porcí.

Loni jsme vydali kolem 230 porcí, letos plánujeme přibližně o sto balíčků i porcí řízku s bramborovým salátem více než v loňském roce," uvedla vedoucí centa Barbora Cigánková. Tradiční setkání klientů centra s arcibiskupem Janem Graubnerem bude letos na Štědrý den zorganizováno v Domově sv. Anežky na Svatém Kopečku nedaleko Olomouce. Účastníci si společně popovídají a zazpívají koledy. „Pro naše klienty jsme na Štědrý den připravili rovněž tradiční vánoční zvyky, jako je výroba ozdobných jablíček na stůl, lití vosku a samozřejmě nebudou chybět dárkové balíčky pod stromečkem," podotkla Alžběta Kučerová z Domova sv. Anežky.

Pracovníci připravovali dárky pro klienty individuálně. „Pro každého máme vždy ještě něco speciálního, kromě potřebných věcí i něco pro radost, třeba šálu nebo kabelku z naší charitní prodejny Dobrodruhá," uvedla Kučerová. Vánoční atmosféru v olomouckém nízkoprahovém centru i v Domově sv. Anežky na Svatém Kopečku opět umocní napečené cukroví od dárců z farností olomouckého děkanátu. Loni dárci věnovali více než 50 kilogramů cukroví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, stůl, řízek, salát, cukroví, charita, bezdomovci, Samaritán, Štědrý den, bezdomovec, Olomouc, Eva Štefková, domov, večeře, Charita Olomouc, Jan Graubner, Svatý Kopeček, bramborový salát

Charita připraví pro bezdomovce štedrovečerní večeři, letos bude porcí více než vloni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.