Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Odpoledne přijde silný vítr, foukat bude až do soboty

Východní Čechy, Moravu a Slezsko zasáhne v pátek odpoledne silný vítr a bude foukat do sobotního odpoledne, kdy zeslábne. V nárazech dosáhne rychlosti až 90 kilometrů v hodině, v Beskydech a Jeseníkách bude ještě silnější, v poryvech bude mít kolem 110 kilometrů v hodině, což odpovídá síle vichřice. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav.

„Hluboká tlaková níže bude postupovat z Atlantiku nad Francii. Na přední straně této níže zesílí nad naším územím jihovýchodní až jižní proudění," uvedli meteorologové. Západní Evropu trápí husté sněžení a silný vítr už několik dní. Problémy jsou v silniční i letecké dopravě.

Upozornění českých meteorologů na silný vítr platí od pátečních 16:00 do sobotních 14:00 pro východní okresy Středočeského, Jihočeského a Královéhradeckého kraje a pro celou Vysočinu a Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Tamní obyvatelé by se na příchod silného větru měli připravit. Měli by zajistit okna a dveře a upevnit venku volně uložené předměty. Při řízení by měli být opatrní, protože poryvy větru můžou auto udělat neovladatelným. Na horách by lidé měli omezit túry a neměli by se vydávat na hřebeny, uvedli meteorologové.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, výstraha, vítr, vichřice, Východní Čechy, Český hydrometeorologický ústav, Morava, Slezsko, Beskydy, Jeseníky, Francie, Západní Evropa, Středočeský kraj

Odpoledne přijde silný vítr, foukat bude až do soboty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.