Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Vraťte se do dětství s Alenkou v říši divů, ochutnejte exotické dobroty nebo se naučte balet

V sobotu končí festival Jeden svět a při této příležitosti máte možnost navštívit promítání posledního snímku. Děti můžete vzít na pohádku Alenka v říši divů. Opět bude možnost nakoupit exotické ovoce, koření a další pochoutky na Afrických trzích.

SOBOTA

V 8:00 se bude konat v Reálném gymnáziu a základní škole města Prostějova superfinálový den. Čeká vás finále korfbalové extraligy, finále a zápas o třetí místo České dorostenecké korfbalové extraligy a finále 1. České korfbalové ligy. Vstupenky zakoupíte zde.

Na 3. Montessori prodejní výstavu Zóna Dětí, Olomouc můžete zajít od 10:00 do 18:00 na olomoucké výstaviště Flora. Děti si budou moci pomůcky vyzkoušet a samotní prodejci vám výrobky předvedou a vysvětlí, jaký přínos pro dítě představují. U stánku Mezinárodní Montessori mateřské a základní školy Olomouc uvidíte ukázky reálné výuky a Montessori aktivit. Na výstavě budete mít možnost zakoupit spoustu originálních hraček a pomůcek pro děti.

Další Africké trhy startují v 10:00 a navštívit je můžete do 16:00. Zajděte na olomoucké výstaviště Flora a nakupte exotické ovoce, koření ze Zanzibaru, a to vše od tamních drobných farmářů. Vše je zaručeně přírodní, bez konzervantů a chemie. Koupit můžete třeba i čokoládu, kakao, čerstvé kakaové boby, sušené ovoce a mnoho dalšího.

V Sebio Cafe se můžete od 10:00 zúčastnit workshopu baletu. Kurz je vhodný pro začátečníky. Cvičit se bude u tyče a naučíte si i menší taneční variaci. Nezapomeňte si vzít s sebou legíny, uplé tričko, ponožky nebo piškoty a samozřejmě dobrou náladu. Celý workshop trvá dvě hodiny a vyjde vás na dvě stě korun. Bližší informace o kurzu a rezervaci najdete zde. Neváhejte a protančete dopoledne!

V 18:30 ukončí dvacátý ročník festivalu Jeden svět Olomouc 2019 snímek Bohové z Molenbeeku. V sálu Divadla hudby v Muzeu umění po filmu proběhne i debata s politologem Hynkem Melicharem, který působí na Univerzitě Palackého. Poetický film je o přátelství tří dětí, které žijí v bruselské čtvrti Molenbeeku. To je místo, kde žijí lidé mnoha kultur a vyznání a po útocích v Paříži a Bruselu v roce 2016 získalo pověst líhně islámského terorismu. Zatímco v ulicích se demonstruje proti terorismu a Evropa je otřesena, mysl chlapců nezaměstnává nic menšího než přemítání o Bohu a o bozích. Existuje Bůh? A který je nejlepší? Po skončení diskuzi můžete v Divadle na cucky posedět s týmem organizátorů u skleničky dobrého vína či piva. Vstupné je 80 korun, pro studenty a seniory 60 korun a pro držitele průkazu ZTP, ZTP/P 40 korun.


NEDĚLE

V 16:00 se v Divadle na Šantovce odehraje známá pohádka Alenka v říši divů. Příběh vypráví o děvčátku, které má možná divočejší sny a trochu víc fantazie než ostatní. Jednoho dne spatří bílého králíka a vydá se za ním králičí norou, kterou se propadne až do Říše divů. Tam potká podivné bytosti, kouzelné tvory a získá životní moudrost. Skrze loutky, roztodivné zvuky a melodie se Alenčina dobrodružství přiblíží i nejmenším divákům. Po představení návštěvníky čeká divadelní dílnička.

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook Korfbalový klub SK RG Prostějov, Zóna dětí, Virunga.cz, Divadlo na Šantovce, Jeden svět, Ballet Barre

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, Alenka v říši divů, Jeden svět, finále, festival, Olomouc, balet, dětství, Prostějov, výstava, Univerzita Palackého v Olomouci, Muzeum umění Olomouc

VÍKEND PODLE DRBNY: Vraťte se do dětství s Alenkou v říši divů, ochutnejte exotické dobroty nebo se naučte balet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.