Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Loď Kordulka už je na Bečvě, její kapitán chystá pro tuto sezónu novinky

Začíná druhá lodní sezona na přerovské řece Bečvě, kam se přemístila jedna z olomouckých výletních lodí. Kordulkou, která zdejší řeku brázdí, se loni v létě svezlo několik set lidí. Plavby, které startují dneškem, bude i letos doprovázet výklad kapitána o historii města, ale i zdejší přírodě a průmyslu. Letošní sezonu obohatí řada novinek, řekl provozovatel vyhlídkových lodí Šimon Pelikán.

„Loňská sezona byla první, kdy jsme chtěli oživit řeku Bečvu a celkově nábřeží v Přerově. Záměrem bylo také poukázat na historii města, přírodní i průmyslovou část. To, co jsme očekávali, že to bude pro lidi atraktivní a budou mít zájem, se potvrdilo. Přišly stovky návštěvníků a sezonu hodnotíme jako pozitivní," uvedl Pelikán.

Důvodem loňského stěhování výletní lodě z Olomouce do Přerova jsou rozsáhlá protipovodňová opatření, které se nyní budují na řece Moravě v Olomouci, kde tak zůstává pro výletníky jako jediná loď Marie Terezie. V Přerově počítají provozovatelé s více sezonami, tu letošní hodlají oživit dalšími novinkami. „Letos chystáme koncept, který funguje v Olomouci ... Jde o nabídku pro školní výlety, degustační soukromé plavby a kulturní akce, které chceme dělat na nábřeží Bečvy," doplnil provozovatel. Chybět nebudou tradiční rodinné, firemní a rozlučkové plavby.

Přerovské přístaviště se nachází u Centra Mlýn na pravém rohu Bečvy hned naproti historických hradeb. Výletní loď Kordulka pojme 12 cestujících. Dříve několik let brázdila řeku Moravu, předloni k ní přibyla mladší sestra Marie Terezie se stejnou kapacitou. Plavit se po řece Bečvě na palubě Kordulky se budou moci návštěvníci ode dneška do poloviny října v režimu stejném jako loni, tedy ve všední dny úterý až pátek v odpoledních hodinách. O víkendu bude loď jezdit po celý den. V letních měsících se plavby uskuteční v případě zájmu také dopoledne, dodal Pelikán. Rezervace je možná na stránkách www.plavbyprerov.cz.

Autoři

Štítky rekreace, doprava, zábava, loď, Ololoď, Kordulka, Šimon Pelikán, Bečva, výletní loď, Přerov, Olomouc, Marie Terezie Habsburská, řeka Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loď Kordulka už je na Bečvě, její kapitán chystá pro tuto sezónu novinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.