Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

PŘEHLED: Města v našem kraji rozsvěcují vánoční stromy, podívejte se kdy

Na nadcházející Vánoce se připravují kromě Olomouce i ostatní města z našeho kraje. Kdy rozzáří své vánoční stromy a kdy můžete navštívit vánoční trhy? Podívejte se do našeho přehledu.

Olomouc (22. 11.)

Už dnes se zájemci mohou podívat na první rozzářený stromek v kraji. Od 18:00 na Horním náměstí v Olomouci tím vyvrcholí zahájení letošního ročníku vánočních trhů, které ukončí až půlnoční bohoslužba na štědrý den.

Prostějov (29. 11.)

K rozsvícení vánočního stromku 29. listopadu letos zazpívá muzikálová zpěvačka Ilona Csáková. Na koncert se místní mohou těšit od 17:00 na náměstí T. G. Masaryka. Vánoční jarmark zde ale bude pokračovat až do 23. prosince.

Litovel (29. 11.)

Rozzáření vánoční stromku 29. listopadu na náměstí Přemysla Otakara doprovodí pěvecký soubor dětí z litovelských mateřských a základních škol. Program začíná už v 15:00 a neomezí se pouze na ten hudební. K dispozici bude tradiční Ježíškova pošta, pouštění skořápkových lodiček nebo výstup na radniční věž.

Zábřeh (1. 12.)

Jedinečný stromek v Zábřehu rozzáří 1. prosince. Vánoční smrk je totiž živý a roste přímo na Masarykově náměstí. Punčová sezóna v Zábřehu zahájili už včera a potrvá měsíc a den do 22. prosince.

Přerov (1. 12.)

Dvanáctimetrový stromek na náměstí T.G. Masaryka Přerované v plné kráse poprvé uvidí 1. prosince, a to konkrétně v 17:00. O vánoční trhy se postará dohromady dvanáct především místních prodejců, kteří zde budou své pochutiny a zboží prodávat až do Nového roku.

Hranice (3. 12.)

Třetího prosince od 17:00 se na Masarykově náměstí můžete kromě zářivého stromku těšit i na bohatý doprovodný program v podobě řady soutěží nebo na koncert zpěvačky Petry Černocké. Trhy v Hranicích budou letos končit 21. prosince.

Jeseník (5. 12.)

Jedním z posledních rozsvícených stromečků bude letos ten jesenický. Pátého prosince na Masarykově náměstí k této příležitosti od zazní koledy v podání pěveckého sboru Radost z Bělé pod Pradědem i písničky dětí ze školky. Pořadatelé na závěr dne plánují také diskotéku s překvapením.

Šumperk (5. 12.)

Pátého prosince se poprvé rozsvítí vánoční stromek na náměstí Míru. ještě před zahájením ale na náměstí doputuje mikulášský průvod, který tentokrát začíná u hotelu Grand. Dva menší stromky budou tentokrát k vidění i u radničního vchodu. Jestli se ale těšíte na vánoční stánky, můžete je navštívit už od desíti dopoledne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Vánoce, vánoční stromy, vánoční trhy, olomoucký kraj, vánoční stromek, Olomouc, Tomáš Garrigue Masaryk, Štědrý den, Ilona Csáková, Zábřeh, Prostějov, Petra Černocká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Města v našem kraji rozsvěcují vánoční stromy, podívejte se kdy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.