Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Češi nechtějí o svátcích trávit hodiny v kuchyni, stále častěji si jídlo objednávají

Místo dlouhých hodin strávených v kuchyni stačí pár kliknutí na webu a jídlo vám přivezou až domů. Zájem o rozvoz jídla na Štědrý den strmě roste. Ve srovnání s 24. prosincem 2018 zaznamenala letos služba Dáme jídlo téměř dvojnásobný počet objednávek.

Zájem o dovoz jídla na Štědrý den se zvyšuje stále rychleji, reagují na něj i restaurace. Počet otevřených podniků v tento sváteční den připojených na platformu Dáme jídlo se meziročně zvýšil o 150 procent. Otevřena tak už byla více než desetina všech zapojených restaurací. Během Štědrého dne roste zájem především o českou kuchyni. Zatímco v pracovní dny tvoří asi 6 procent objednávek, na Štědrý den to byla přibližně pětina. Necelá třetina všech zákazníků však i přesto dala přednost pizze.

Přestože Vánoce mají být svátky klidu a míru, v mnoha rodinách je Štědrý den poznamenán stresem provázejícím přípravu štědrovečerní večeře. Češi si ale začínají stále více vážit volného času a jídlo si nechávají dovézt. Počet objednávek služby Dáme jídlo se během letošního 24. prosince meziročně zvýšil o 93 procent, tedy přibližně na dvojnásobek. Růst se přitom v posledních letech stále zrychluje, počet návštěv platformy Dáme jídlo během Štědrého dne vzrostl meziročně o polovinu.

Štědrý den zvyšuje zájem o objednávky tradiční české kuchyně. Zatímco během běžného pracovního dne tvoří česká jídla jen asi 6 procent objednávek, letos na Štědrý den to bylo třikrát více,“ říká ředitel Dáme jídlo Filip Fingl a dodává: „Přesto ale kapra s bramborovým salátem či smažený řízek stále poráží klasika naší nabídky – pizza. Tu si během letošního Štědrého dne objednalo 29 procent všech našich zákazníků.“ Podle Fingla nicméně podíl pizzy dlouhodobě klesá. „Zákazníci oceňují stále pestřejší nabídku zapojených restaurací a učí se ji využívat,“ upřesňuje. 

Na zájem zákazníků reagují také restaurace a nabídka dovozu se tak rychle rozšiřuje. Počet podniků otevřených během Štědrého dne se meziročně zvýšil o 150 procent. I v tomto případě platí, že trend roste stále rychleji a s ním i pestrost výběru. Vždyť letos už mohli zákazníci ve sváteční den vybírat z více než desetiny všech restaurací zapojených do platformy Dáme jídlo. To je oproti minulým rokům významný pokrok. Největší zájem o dovoz jídla během 24. prosince byl letos, tak jako v minulých letech, v hlavním městě Praze.

Podíl objednávek z Prahy byl během letošního Štědrého dne přibližně dvojnásobný ve srovnání s běžným pracovním dnem, což je dáno také tím, že tam zůstává více restaurací otevřených. Zájem o dovoz jídla ale rostl také v dalších českých městech, druhý největší jsme zaznamenali v Brně, následoval Liberec a Plzeň,“ doplňuje data Břetislav Stromko, ředitel Marketingu a Business Inteligence společnosti Dáme jídlo.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Štědrý den, jídlo, Vánoce, DámeJídlo, restaurace, pracovní den, Praha, Brno, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi nechtějí o svátcích trávit hodiny v kuchyni, stále častěji si jídlo objednávají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.