Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

V olomoucké fakultní nemocnici se také dočkali prvního novorozence. Holčička se jmenuje Anetka

První dítě v Olomouckém kraji se dnes narodilo v prostějovské porodnici. Holčička Kristýna přišla na svět v 1:28. V časných ranních hodinách ji v nemocnici ve Šternberku následoval Daniel. Během dopoledne se k nim připojila ještě holčička Lydie v jesenické porodnici, řekla mluvčí nemocnic Radka Miloševská. V podvečer se dočkali prvních přírůstků také v Přerově a Olomouci.

První letošní dítě, holčička Kristýna, se narodila s mírami 3750 gramů a 51 centimetrů. „Maminka přijela rodit z nedaleké vesničky v okrese Prostějov," uvedla mluvčí. Daniel, druhý letošní novorozenec Olomouckého kraje, přišel na svět v 05:03, vážil 3450 gramů a měřil 50 centimetrů. Třetím letošním dítětem v Olomouckém kraji je holčička Lydie z Jeseníku, která přišla na svět v 08:25 s váhou 4055 gramů a mírou 52 centimetrů.

V přerovské porodnici si letos počkali až do odpoledních hodin. Holčička Terezka se narodila v 16:30, maminka přijela z Lipníku nad Bečvou. Jen o 11 minut později se dočkali prvního letošního dítěte také ve Fakultní nemocnici Olomouc. Narodila se tam holčička Aneta, maminka přijela ze Soběchleb na Přerovsku. V šumperské porodnici na svého prvního novorozence stále čekají.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rodina, zajímavosti, děti, 2020, Olomoucký kraj, Fakultní nemocnice Olomouc, Nemocnice Šternberk, Olomouc, Přerov, Prostějov, Jeseník, Lipník nad Bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V olomoucké fakultní nemocnici se také dočkali prvního novorozence. Holčička se jmenuje Anetka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.