Počasí dnes26 °C, zítra32 °C
Pátek 26. července 2024  |  Svátek má Anna
Bez reklam

Počet vydaných stavebních povolení v kraji od září vzrostl

Počet vydaných stavebních povolení se v Olomouckém kraji loni od ledna do září meziročně zvýšil o 6,5 procenta na 3355. Je to nejvyšší hodnota za posledních sedm let. Olomoucký kraj měl na republikovém součtu stavebních povolení za první tři čtvrtletí roku 2019 podíl 5,2 procenta. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

Orientační hodnota povolených staveb v Olomouckém kraji za první tři čtvrtletí loňského roku meziročně vzrostla o 32 procent na 15,7 miliardy korun. Průměrná orientační hodnota jednoho stavebního povolení činila u nové bytové výstavby 5,1 milionu korun a u nové nebytové výstavby 14,9 milionu korun. Hodnota povolení na bytovou výstavbu byla pátá nejvyšší v Česku a v případě nebytových projektů druhá nejvyšší.

Na stavbu budov bylo za devět měsíců loňského roku v Olomouckém kraji vydáno 1876 stavebních povolení, meziročně o 2,5 procenta méně. Z toho na bytové budovy připadlo 1196 povolení a jejich počet byl meziročně vyšší o 0,3 procenta. Na nebytové budovy připadlo 680 povolení, kterých bylo meziročně o sedm procent méně.

Úřady v Olomouckém kraji loni od ledna do září vydaly také 420 povolení na stavby na ochranu životního prostředí. Jejich počet se meziročně zvýšil takřka o 23 procent. Na ostatní stavby bylo vydáno 1059 povolení, meziročně o 19,9 procenta více.

Předloni počet vydaných stavebních povolení v Olomouckém kraji meziročně klesl o dvě procenta na 4173. Orientační hodnota povolených staveb ale v roce 2018 vzrostla o 6,4 procenta na 19,5 miliardy korun, což byla nejvyšší hodnota od vzniku kraje. Průměrná orientační hodnota jednoho stavebního povolení v kraji činila předloni 4,7 milionu a byla po Praze druhá nejvyšší v Česku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stavby, Olomoucký kraj, stavební povolení, Český statistický úřad, stavba, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet vydaných stavebních povolení v kraji od září vzrostl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.