Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 6. ledna 2020, 18:00
Střední odborné školy stále více nabízí obory zakončené maturitní zkouškou. Studentům tak kromě vyučení tradičním řemeslům nabízejí také možnost pokračování na vysoké škole.
V Olomouckém kraji otevírá nový maturitní obor například Střední odborná škola Litovel. Po dlouholeté tradici výučních oborů jako jsou cukrář, sladovník - pivovarník, mlékař, kuchař, číšník nebo elektrikář, si žáci mohou zvolit také čtyřletý maturitní obor technologie potravin.
Studium technologie výroby potravin, především nápojů, klade důraz také na znalost hygieny, výživy a přírodních věd. „Velkou výhodou oboru je souvislá odborná praxe u smluvních firem, kterou studentům zajišťujeme. Budou tak mít potřebné zkušenosti a kontakty, které po skončení školy velmi hodí,” řekl ředitel školy Pavel Skácel.
Absolventi se uplatní v širokém spektru potravinářských profesí jako jsou nákup surovin pro výrobu nápojů, technologie potravin, kontrola jakosti při výrobě potravin, v potravinovém marketingu i v oblasti ochrany životního prostředí.
Zájemci o studium mají možnost navštívit školu v rámci dne otevřených dveří 15. ledna, a to od 9 do 17 hodin. „Žákům i jejich rodičům ukážeme učebny, výcviková zařízení, cukrárnu, ubytování i restauraci,” přiblížil ředitel školy a dodal, že v plánu je také exkurze do pivovaru Litovel.
Škola také nabírá stálé zaměstnance. „Momentálně máme volné pozice kuchař a mzdová účetní,” dodal ředitel.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.