Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Hledáme páníčka #165: Podívejte se na nejnovější přírůstky v okolních útulcích

Po čtrnácti dnech je zpět oblíbená rubrika Hledáme páníčka, ve které hledá svého páníčka řada pejsků a kočiček z útulků v Olomouckém kraji.

Olomoucký útulek – Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc – Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Mireček

Mireček je obyčejně neobyčejný černý voříšek, který už viděl hezkou řádku psů odcházet z útulku do domova. A pro něj stále nikdo nepřichází. V útulku čeká již tři a půl roku , to je 1305 dní. I přes občasné mouchy je to oblíbenec nejen ošetřovatelů, ale i lidí, kteří dochází pejsky venčit. Do útulku byl přijatý jako asi čtyřletý pes, dnes má tedy 7-8 roků. Je to mazel se smutným uhrančivým pohledem, ale některé činnosti se mu nelíbí, a to potom umí ukázat i jinou psí tvář. Mireček má alergie na trávy, a tak procházky během léta jsou omezeny na pohyb po silnici tak, aby se nemohl válet v trávě. V zimě je to lepší, to může lítat všude. Občas se i tak alergie projeví a potom nastupují pilulky.
Dnes je Mireček v útulku jen díky hodným lidem, kteří na něj pravidelně přispívají. Obec jej totiž chtěla nazpět, to by skončil v obecním kotci, nebo v objektu čistírny odpadních vod, bez možnosti pohlazení, na stravě nevalné kvality a hlavně by nikdo nehlídal trávy a on by tak své tělo rozedíral do krve neustálým škrábáním.
A to, že je na fotce na sedačce, neznamená, že je již v novém domově. To si jen jeden den užil focení v ateliéru.

Amanda

Amanda je asi čtyřletá fenka milující společnost lidí, oddaná, trpělivá a čistotná. Do útulku byla přijata jako téměř slepá a bohužel se nepodařilo jí najít nový domov dřív než oslepne zcela. Vada jejích očí nejde léčit, a tak je již slepota nevratná. Pro Amandu by bylo lepší být psím jedináčkem. Ještě v dobách, kdy měla zbytky zraku, byla díky tomu k ostatním psům velmi nedůvěřivá. Potřebovala by jít do klidného milujícího domova. Útulek jí díky hlučnosti ostatních psů nesvědčí.

Dargo

Dargo je přibližně pětiletý kříženec větší velikosti. V útulku na nový domov čeká již více než dva roky. Cizí lidi moc nemusí, hlavně některé muže. Jinak je to hodný a veselý pes, miluje procházky i blbnutí s míčem ve výběhu. Je poslušný, umí základní povely. Bohužel trpí onemocněním slinivky. To jej však téměř v ničem neomezuje, pouze musí dodržovat přísnou dietu.

Ohodnoť článek

Foto LOZ Olomouc

Štítky útulek, hledáme páníčka, domov, pes, Olomoucký kraj, Olomouc, tráva, Neředín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáme páníčka #165: Podívejte se na nejnovější přírůstky v okolních útulcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.