Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Centrum tradiční čínské medicíny v pátek zahájí svou činnost. Zúčastní se i Jaroslav Dušek

PR článek

Nové Centrum tradiční čínské medicíny slavnostně zahájí svou činnost v sobotu 7. března v Regionálním centru Olomouc (RCO) za přítomnosti spoluzakladatelů a známého herce Jaroslava Duška. Centrum nabídne zájemcům komplexní vyšetření zaměřené především na prevenci. 

Hlavním iniciátorem projektu je Roman Spáčil, který je zároveň prezidentem česko-slovensko-čínské komory. Spoluzakladatelem a garantem centra je také čtrnáctý čínský mistr Daoismu a akupunktury pan Zhang Weiji. 

„Projekt jsem připravoval více jak rok. Měl jsem tu asi čtyři čínské delegace, které se zabývají generační tradiční čínskou medicínou, z těch jsem si vybral partnera, který mi nejvíc sednul a domluvil se s ním. Stal se jím Zhang Weiji, který je generačně čtrnáctým mistrem Daoismu a akupunktury v tradiční čínské medicíně. Právě s ním jsem půl roku pracoval na otevření centra v nově zrekonstruovaných prostorách budovy RCO,“ říká Roman Spáčil, iniciátor a spoluzakladatel centra. Partnerem centra je i zmiňovaná česko-slovensko-čínská komora. Ta se zabývá spoluprací s Čínou v různých oblastech už více jak deset let. „Snažíme se preferovat spolupráci hlavně v rámci Olomouckého kraje, ale působíme i mimo něj,“ doplňuje Roman Spáčil. 

Tradiční čínská medicína je podle Romana Spáčila velice široký pojem. Cílem projektu proto bylo otevření takového centra, které bude opravdu komplexní. „Podle informací, které mám, komplexní centrum zabývající se všemi aspekty tradiční čínské medicíny v republice ještě není,“ líčí své motivace Spáčil a doplňuje, že mimo klasického vyšetření půjde i o míchání autentických bylinných směsí přesně na míru daného klienta. Nabídku centra doplňují také pohybové lekce, omlazovací procedury nebo sestavování jídelníčku. 

V centru budou současně působit dva doktoři. Každý z nich bude mít k ruce svého tlumočníka. „V centru budou pracovat čínští doktoři, kteří se tu budou přibližně v půlročních intervalech střídat. Pacienti se ale nemusí bát žádné jazykové bariéry, ke každému doktorovi bude k dispozici jeden tlumočník. Jsme otevřeni široké veřejnosti,“ vysvětluje Spáčil. 

Roman Spáčil se k čínské medicíně dostal přes své vlastní zdraví. „Chápu čínskou medicínu jako alternativu k té naší západní, nikoli jako konkurenci. Rozdíl je v tom, že Češi jsou zvyklí jít k doktorovi až když mají nějaký problém a chtějí řešit jeho důsledky. Čínská medicína se snaží léčit původce zdravotních obtíží a preventivně s nimi pracovat. Já sám ji využívám, stejně jako celá moje rodina. Období, kdy jsem s tradiční čínskou medicínou přišel poprvé do styku pro mě bylo zlomové a ovlivňuje mě doteď. A nejen mě. Moje maminka kdysi nemohla pohybovat s rukou a měla před operací. Stačilo ale jedno ošetření čínským lékařem a do necelé hodiny byl problém takřka pryč. Dodnes s rukou normálně pohybuje a nemusí chodit ani na žádné rehabilitace,“ popisuje svůj postoj k čínské medicíně. 

Z důvodu velkého zájmu o zahajovací akci, je nutné si předem rezervovat místo, a to do 4. března. Více informací naleznete na stránkách samotného centra nebo na facebookové události.

Diagnóza u pacientů vzniká na základě vstupního vyšetření. Doktor si pacienta důkladně prohlédne, změří mu tep a následně začne vykonávat další vhodné procedury podle stanovené diagnózy. Nutností bude objednání předem. Objednání bude možné po slavnostním zahájení, které proběhne 7. března ve 14:00 v Regionálním centru Olomouc za účasti Romana Spáčila, Jaroslava Duška a čínské delegace. Součástí programu bude diskuze, prohlídka prostorů nebo ukázka léčebných postupů.

Čínskou delegaci před vstupem do naší země čeká vstupní lékařská kontrola kvůli přetrvávající epidemii koronaviru, i tak je ale osobní účast čínské delegace v ohrožení. „I přesto, že se čínská delegace podrobila všem nutným lékařským vyšetřením, tak vízová centra v Číně zatím odkládají termín vydávání víz. Nové informace hovoří o tom, že by tomu mělo být začátkem března. Hned poté čínská delegace přijede do Olomouce a centrum spustí svůj plánovaný provoz,“ dodal Spáčil. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ctcm.eu

Štítky ctcm, alternativní, medicína, Čína, tradiční čínská medicína, Jaroslav Dušek, Regionální centrum Olomouc s.r.o., projekt, pandemie covidu-19, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum tradiční čínské medicíny v pátek zahájí svou činnost. Zúčastní se i Jaroslav Dušek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.