Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město Olomouc ocenilo strážníky

Oceňování nejlepších strážníků, zaměstnanců městské policie i hodnocení činnosti za uplynulý rok. Městská policie Olomouc uspořádala tradiční výroční shromáždění. Ocenění zaměstnanci si odznaky převzali na slavnostním ceremoniálu z rukou vrchního velitele městské policie, primátora Mirka Žbánka a ředitele Pavla Skalického.

V kategorii „Zaměstnanec roku 2019“ a „Strážník roku 2019“ bylo oceněno osm zaměstnanců městské policie. Odznaky věrnosti za trvání pracovního poměru v délkách 10, 15, 20 a 25 let si převzalo třináct zaměstnanců. V rámci slavnostního ceremoniálu se předávaly také čestné medaile ředitele Městské policie Olomouc. Medaili „Za záchranu života“ si převzal strážník Martin Schneider za profesionální a pohotový zákrok. Poskytnutím nepřímé srdeční masáže pomohl loni v srpnu k záchraně života třicetileté ženy. Medaile „Za zásluhy“ patří Miroslavu Charouzovi. Krajský koordinátor BESIP byl oceněn za dlouhodobou spolupráci v oblasti prevence bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

„Děkuji všem strážníkům a civilním zaměstnancům za jejich odvedenou práci a přeji hodně úspěchů v profesním životě i osobním životě,“ řekl ředitel městské policie Pavel Skalický. Při hodnocení uplynulého roku shrnul činnosti pořádkové a dopravní služby, preventivní informační skupiny, kamerového systému a vnitřní služby. „Mnoho požadavků mých i požadavků občanů města se už promítá v hodnocení předcházejícího roku,“ ocenil primátor Mirek Žbánek. „Je však mnoho věcí, na které se soustředí pozornost občanů a očekávání veřejnosti. Musíme mluvit o pozitivních i kritických stránkách vaší práce, protože cítím odpovědnost za přímý výkon vaší služby,“ zdůraznil primátor.

Stovky případů uvedené v hodnotící zprávě podle něj svědčí o tom, že dohled nad veřejným pořádkem ve městě funguje. „Kritika, která se na vás přesto někdy snáší, tady byla, je a bude. Je na vaší profesní cti, abyste se nad ni mohli přenést a dokázali přímý výkon vaší služby splnit co nejlépe. Vedení města za vámi stojí a váží si vaší práce,“ uvedl primátor Žbánek.

Participaci s městskou policií zejména na bezpečnostních opatřeních, ale i spolupráci při standardním výkonu služby v roce 2019 na výročním shromáždění zhodnotil a ocenil i vedoucí Územního odboru Olomouc Policie České republiky Jiří Musil.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Olomouc, policie, strážníci, ocenění, obecní policie, primátor, Pavel Blaho, Martin Schneider, BESIP, Jiří Musil, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Olomouc ocenilo strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.