Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Olomoucký kraj eviduje čtvrtý případ koronaviru. Nakažený je muž z Přerovska

Čtvrtý případ koronavirem je evidován v Olomouckém kraji. Podle hejtmana Ladislava Oklešťka jde o šestatřicetiletého muže z Přerovska, který se nedávno vrátil z Itálie.

„Jde o muže z okresu Přerov, ročník 1984. Izolován je na infekčním oddělení v Prostějově. Byl v Itálii,“ uvedl hejtman. V péči lékařů infekčního oddělení Nemocnice Prostějov zůstává také Japonec, u něhož byla jako u prvního v Olomouckém kraji potvrzena nákaza novým typem koronaviru. Jeho stav je stabilizovaný, řekla mluvčí nemocnice Radka Miloševská. Manželský pár z Litovle, který byl lyžovat v Itálii, se léčí v domácí karanténě.

Nakažený Japonec bydlí v Olomouci a byl na služební cestě v Anglii. Zdržel se nějakou dobu také v Mnichově. Muž byl po návratu do Česka od začátku března v karanténě. Žije sám, a protože se u něj příznaky nemoci postupně zhoršovaly, kontaktoval lékaře.

Nemocnice Prostějov má jako jediná v Olomouckém kraji infekční oddělení s 18 pokoji a 30 lůžky. V případě epidemie koronaviru na území kraje je kraj schopen kapacitu až ztrojnásobit, řekl již dříve hejtman Okleštěk.

Kvůli hrozbě šíření nového typu koronaviru jsou v Olomouckém kraji až do odvolání uzavřená divadla, muzea, kina, sportovní haly, knihovny i olomoucká zoo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Olomoucký, FOTO, Olomoucký kraj, COVID-19, okres Přerov, Itálie, Ladislav Okleštěk, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., pandemie covidu-19, Anglie, Česko, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj eviduje čtvrtý případ koronaviru. Nakažený je muž z Přerovska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.