Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Olomouc vykupuje podomácku vyrobené roušky, za jednu zaplatí 35 korun

Olomoucká radnice vykoupí od švadlenek podomácku vyrobené roušky, které poté rozdělí potřebným lidem například z řad seniorů. Před budovou radnice už bylo zřízeno místo pro výkup doma vyrobených roušek, za každou město švadlenkám zaplatí 35 korun.

 "Přijímat se budou balíčky nad 50 kusů," sdělil  primátor Miroslav Žbánek. Desítky a stovky domácích švadlenek podle Žbánka stále vyrábí látkové roušky, přestože již zajistily potřebný počet těchto ochranných pomůcek pro své nejbližší. Často ale mají problém s jejich předáním lidem, kteří nemají možnost si je vyrobit. S distribucí chce proto pomoci město, za jednu roušku vyplatí 35 korun.

"Rozhodně nejde o žádnou horentní částku, spíše o příspěvek na částečné uhrazení nákladů obětavých žen, které jsou skvělé a zaslouží si naši úctu a velké poděkování,“ uvedl Žbánek.

Počet potvrzených nákaz novým typem koronaviru se v Olomouckém kraji ve srovnání se středečním večerem zvýšil o pět na 141 případů. V Olomouckém kraji bylo k testování určeno celkem 1092 osob a nařízeno je nyní 569 karantén.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, roušky, město, Olomouc, výkup, rouška, Miroslav Žbánek, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc vykupuje podomácku vyrobené roušky, za jednu zaplatí 35 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.