Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Do Olomouce přivezli zásilku 2000 litrů dezinfekčního prostředku

Dva tisíce litrů dezinfekce dopraví dnes a v pátek do Olomouce speciální nákladní automobil. Dezinfekční směs po dohodě s Národní radou osob se zdravotním postižením Olomouckého kraje objednala olomoucká radnice, která ji rozdělí mezi zdravotně postižené osoby, hasiče či strážníky. Řekl toprimátor Miroslav Žbánek.

„Domluvili jsme se s organizací zdravotně postižených, že jim darujeme takové množství dezinfekce, kterou potřebují, a další budeme distribuovat mezi hasiče, městskou policii, sociální služby a další potřebné,“ dodal Mirek Žbánek.

Dodavatelem dezinfekčního prostředku Anti-COVID je společnost Ethanol Energy z obce Vrdy nedaleko Kutné Hory, která dezinfekční směs začala kvůli velké poptávce vyrábět 16. března podle receptury Světové zdravotnické organizace. "Jsme přesvědčeni, že díky dobré spolupráci českých firem u nás nedostatek dezinfekčních prostředků nehrozí," podotkl místopředseda představenstva Ethanol Energy Robert Spišák.

O dovoz dvou tisíc litrů dezinfekčního prostředky ze středních Čech do Olomouce se dnes a v pátek bezúplatně postarala společnost EGT Expres z Velké Bystřice. Společnost Farmak městu darovala menší obaly, v nichž pak bude dezinfekce distribuována. Distribuci poté zajistí dobrovolní hasiči z Olomouce.

Autoři | Foto Blanka Martinovská (olomouc.eu)

Štítky ČR, koronavirus, sociální, hasiči, Olomouc, dezinfekce, Miroslav Žbánek, Národní rada, Olomoucký kraj, Ethanol Energy, Světová zdravotnická organizace, Kutná Hora, Vrdy, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Olomouce přivezli zásilku 2000 litrů dezinfekčního prostředku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.