Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Olomouckém kraji vzrostl počet nakažených koronavirem na 262

Počet potvrzených případů onemocnění COVID-19 v Olomouckém kraji během včerejšího dne vzrostl podle krajské hygienické stanice o deset případů na 241 nemocných. Dnes byly informace aktualizovány na 262 nakažených. Nadále přibývá nejvíce nemocných na Olomoucku, kde je podle hygieniků potvrzeno již 190 případů. V oblasti Litovle a Uničova, kde bylo těchto případů dohromady dosud nejvíce, hygienici ode dneška zrušili karanténu. Podle nich opatření splnilo svůj účel.

Podle údajů olomoucké krajské hygienické stanice ke včerejšímu podvečeru vzrostl počet případů na Olomoucku během dne o šest, Prostějovsko má 32 potvrzených nákaz, což je o jednu více. Přibylo také případů na Šumpersku, a to o tři na současných osm. Na Přerovsku zůstává devět potvrzených nákaz a na Jesenicku dvě, uvedli včera vpodvečer hygienici.

Na Olomoucku se zvyšuje počet potvrzených nákaz především v Olomouci. Kraj včera vpodvečer upřesnil, že počet vzrostl během dne z 66 na 72 případů. Naopak čísla se již nezvýšila v Litovli, kde je stále 79 potvrzených nákaz ani v Uničově, který má nadále 37 případů. Obě města jsou součástí oblasti, která byla dva týdny kvůli snaze zabránit šíření koronaviru v přísné karanténě, ta skončila s úderem dnešní půlnoci. Hygienikům se podařilo podle nich v maximální míře v inkubační době onemocnění koronavirem zjistit všechny kontakty u pozitivních případů. Nárůst počtu případů už s touto oblastí nesouvisí.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví ke včerejší půl sedmé večerní, které shromažďuje údaje podle hlášení krajských hygienických stanic i podle pozitivních nálezů laboratoří, které jsou určeny pro další šetření, je počet případů v kraji nyní 245. Po Praze, Středočeském a Moravskoslezském kraji je to nejvyšší počet v zemi. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel se však Olomoucký kraj podle údajů ministerstva řadí po Praze na druhé místo.

V Olomouckém kraji hygienici poslali k odběrům na základě klinických příznaků již 1596 lidí a u 779 nařídili karanténu. Nadále kraj eviduje zatím pouze dva vyléčené pacienty.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, Olomoucko, COVID-19, Krajská hygienická stanice, karanténa, infekční onemocnění, Litovel, Uničov, Praha, okres Prostějov, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji vzrostl počet nakažených koronavirem na 262  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.