Počasí dnes27 °C, zítra26 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

V kraji je 318 potvrzených případů nakažení koronavirem, tři lidé zemřeli

Počet potvrzených případů COVID-19 se v Olomouckém kraji zvýšil na 318. Za posledních 24 hodin je to o 18 více. V kraji se z nemoci uzdravili tři lidé a tři pacienti starší 60 let jí naopak podlehli. Ve srovnání se středečním večerem se počet nákaz zvýšil o osm. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

Olomoucký kraj vykazuje čtvrtý nejvyšší počet nákaz koronavirem po Praze (959), Středočeském (455) a Moravskoslezském kraji (332). V přepočtu na 100.000 obyvatel je však kraj po Praze na druhém místě. Praha podle posledních údajů vykazuje 70,46 potvrzených případů na 100.000 obyvatel, v Olomouckém kraj je to 50,27 člověka s pozitivní nákazou COVID-19 na 100.000 obyvatel. Moravskoslezský kraj má v přepočtu 27,57 případu a Středočeský kraj 33,43 případu na 100.000 obyvatel.

Aktuální údaje podle územních obvodů dnes hygienici zatím nezveřejnili. Nejvíce potvrzených nákaz je na Olomoucku, podle posledních údajů hygieniků je zde 253 nákaz, na Šumpersku se počet potvrzených nákaz ve středu zvýšil z devíti na 12. Na Prostějovsku zůstal na 33, Přerovsko mělo ve středu večer devět potvrzených případů a dva jsou na Jesenicku. V Olomouckém kraji bylo dosud testováno na přítomnost koronaviru 2294 lidí, uvedl kraj.

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v ČR stoupl dnes ráno na 3604 případů. Zemřelo 40 pacientů nakažených koronavirem. Poslední oběť je ze středních Čech. Počet vyléčených zůstává podle oficiálních statistik na 61.

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, COVID-19, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji je 318 potvrzených případů nakažení koronavirem, tři lidé zemřeli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.