Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V kraji za dnešek přibyl jediný odhalený nemocný koronavirem

V Olomouckém kraji dnes od rána přibyl pouze jeden nový případ nákazy novým typem koronaviru, celkem jich je evidováno 381. V kraji se z nemoci zatím uzdravilo osm lidí a tři pacienti starší 60 let jí naopak podlehli. Vyplývá to z podvečerních údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, a statistik krajského úřadu.

Olomoucký kraj vykazuje čtvrtý nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze (1127), Středočeském kraji (519) a Moravskoslezském kraji (382). V přepočtu na 100.000 obyvatel ale patří Olomouckém kraji s počtem 60,23 nakažených druhá pozice za Prahou, kde na 100.000 obyvatel připadá 82,81 nakažených osob.

Nejvíce nákaz hygienici zaznamenali na Olomoucku, v pátek večer jich tam bylo 305. V Olomouci se nakazilo novým koronavirem 28 zahraničních vysokoškolských studentů, od úterý se počet zvýšil o 16 pozitivních případů. Dalších 73 studentů ze zahraničí je v karanténě a byli plošně testováni, na výsledky se stále čeká.

V ostatních čtyřech okresech se počet potvrzených nákaz v pátek nezvýšil. Na Prostějovsku zůstalo 33 případů a devět jich je na Přerovsku. Šumpersko má zatím 16 nákaz a Jesenicko dvě. Aktualizované údaje podle okresů hygienici zatím nezveřejnili.

Počet případů nákazy koronavirem dnes v Česku stoupl o 172 na 4362. Úmrtí s nemocí covid-19 proti ránu přibylo o tři na 59, vyléčených o čtyři na 78,

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký krj, COVID-19, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Verumka Naše

zřejmě se pořádně netestovalo, v sobotu údajně některé laboratoře nepracují. Uvidíme v pondělí, nemyslím si, že najednou jsou obyvatelé Olomoucka tak ukáznění. O víkendu se rozturistikují, to zase bude příští týden nálož.

Sobota, 4. dubna 2020, 22:55Odpovědět

V kraji za dnešek přibyl jediný odhalený nemocný koronavirem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.