Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bezbariérová koupelna je nutností, sami ale rodiče Izabelky rekonstrukci finančně nezvládnou. Pomůžete?

Situace, kterou nyní prožíváme skrz pandemii, se v mnoha ohledech podobá situaci, kdy se rodičům narodí dítě s postižením či jiným onemocněním, které rodinám mnohdy ze dne na den obrátí život vzhůru nohama. Do takové situace se téměř před 3 lety dostala rodina Bučkových, když se jim narodila vytoužená dcera Izabelka. V tomto článku zveřejňujeme příběh rodiny.

Přinášíme nejen jejich příběh, ale také prosbu, abychom této rodině společně pomohli zkvalitnit péči o jejich „vzácnou holčičku“ se vzácnou metabolickou vadou a vybrali finanční prostředky na přístavbu místnosti, která bude sloužit jako bezbariérová koupelna. „Pojďme společně udělat v této době velký zázrak a dokažme, že heslo společně to zvládneme, platí i zde“ dodává poradkyně rané péče Lenka Koubková, která do rodiny pravidelně dojíždí a poskytuje rodině podporu a provázení v rámci služby rané péče. 

Péče o Izabelku je náročná nejen psychicky, ale nyní už i fyzicky. Rodiče už nezvládají přenášet Izabelku do patra, kde mají koupelnu. Manipulace s Izabelkou je náročná a bezbariérová koupelna pro dceru je pro rodinu již nutností. Rodiče se rozhodli přestavět terasu u domu na místnost s bezbariérovou koupelnou pro Izabelku. Jedná se o finančně náročný projekt a bez finanční pomoci ostatních to nezvládnou. Finanční zajištění měla rodina promyšleno. Současná situace však jejich plány narušila – rodiče plánovali v květnu mimo jiné benefiční akci, která se nebude moct kvůli zákazu akcí uskutečnit. Nyní potřebují pomoc.

Proč pomoci právě Izabelce? Přečtěte si její příběh…
Izabelka Bučková je vzácná holčička. Od narození v roce 2017 bojuje se vzácnou metabolickou vadou - methylmalonovou acidurií, která ji ohrožuje na životě. Jejímu tělu chybí enzym štěpící bílkoviny a dochází tak k hromadění amoniaku v těle, který Izabelce ničí mozkové buňky. Amoniak má za následek nejen její těžce opožděný psychomotorický vývoj, ale i křeče, které způsobily epilepsii. Nemluví, nechodí. Je nutné dodržovat přísný režim, nízkobílkovinou výživu a denně podáváme Izabelce velké množství léků. Izabelka má zavedenou sondičku přes bříško a žaludek do tenkého střeva, kterou jí jde pomocí pumpy do těla výživa a léky. Z hrudníčku má Izabelka vyveden broviac katetr, kde ji kapou infuze a odebírá se krev. 20 hodin denně je dcera napojená na pumpy, bez kterých se neobejde a jsou pro ni životně důležité. Nemůžeme jít kdykoliv na procházku v kočárku, dělat běžné věci, denně s Izabelkou rehabilitujeme a bez nadsázky se jedná o 24 hodinovou péči. Překážkou je stále narůstající váha dcery, kterou nelze ovlivnit (přímá příčina s onemocněním). Pro nás rodiče, ale také pro okolí, je to náročná situace. Kdo Izabelku nezná, tak se hodně diví a často neví, jak na nás reagovat. Péče o Izabelku zabere celý den, nemá nás kdo vystřídat, protože obsluhovat přístroje a pečovat o dceru je hodně náročné. Izabelka je naše sluníčko a přestože situace není jednoduchá, nevzdáváme se a radujeme se z každého dne, kdy můžeme být doma a nemusíme být v nemocnici. Celé naší rodině ještě pomáhá dětský mobilní hospic Nejste Sami Olomouc a Společnost pro ranou péči, pobočka Olomouc – děkujeme za podporu.

Finance, které budou vybrány v rámci sbírky, budou použity ve prospěch Izabelky, na bezbariérovou koupelnu, v případě, že by se vybralo více, budou finance použity na nákup zdravotnického materiálu a zajištění mobilní fyzioterapie pro Izabelku. Velmi prosíme o sdílení a podporu. Bez Vaší pomoci to nezvládneme.

Izabelčin příběh můžete sledovat na www.facebook.com/vzacnaizabelka
Číslo účtu, na který můžete přispět: 288226382/0300, variabilní symbol                                                                            VS: 20202017
Tento účet pro nás zřizuje Iniciativa Děti dětem. Děkujeme Vám všem! Pro bližší informace nás můžete kontaktovat osobně přes vzacnaizabelka@gmail.com.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Společnosti pro ranou péči

Štítky Společnost pro ranou péči, rekonstrukce, sbírka, Izabelka, rodina, koupelna, Olomouc, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezbariérová koupelna je nutností, sami ale rodiče Izabelky rekonstrukci finančně nezvládnou. Pomůžete?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.