Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policie Olomouckého kraje dnes představila novou techniku pro mimořádné události

Nová auta získaná v rámci veřejné zakázky jsou spolufinancována z fondů Evropské unie a jsou součástí projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“.

Krajské ředitelství touto cestou získalo čtyři nové čtyřkolky značky Gladiator X8 v policejním provedení. Jedná se o dvoumístná speciální motorová vozidla s ochranným rámem a s variantním řešením (možnost nasazení pásů), díky kterému budou využitelné i na sněhu jako sněžné skútry. Tato technika umožní policistům lépe zasáhnout do špatně dostupných a ohrožených míst. Čtyřkolka je vybavena také předním a zadním navijákem. Díky této technice vzroste efektivita a rychlost Policie ČR při zásazích v horských nebo nepřístupných oblastech, ve kterých nelze použít běžné služební vozidlo. Technika bude sloužit policistům na Šumpersku a Jesenicku.

Další technikou jsou terénní auta Hyundai IX35 vybavená dvoulitrovým motorem a šestistupňovou převodovkou s náhonem na všechna čtyři kola.

Do těžce přístupných oblastí má policie terénní auta značky VW Amarok 2,0 TDI. Tato vozidla budou sloužit našim psovodům. Auta budou vybavena k přepravě našich čtyřnohých pomocníků-psů.

Speciální vozidla do terénu vybavená mobilní laboratoří budou využívat policejní technici. Jedná se auta značky VW Transportér 2,0 TDI a vozidla VW Amarok 2,0 TDI.

Další VW Transportér bude sloužit jako mikrobus pro přepravu 9 osob. Bude se využívat hlavně při různých bezpečnostních akcích.

Dopravní inspektorát Olomouc, získal dvě nová vozidla VW Transportér 2.0 TDI. Je to taková menší kancelář, která je uvnitř vybavena technikou a je zde například i lékařský kufřík první pomoci s defibrilátorem. Auta jsou vybavena výstražným zvukovým a světelným zařízením, novinkou je teleskopický stožár, na kterém je umístěno osvětlovací zařízení, stožár je možno vysunout do výšky až 3 metry. Nově je auto vybaveno sklopným LED diodovým panelem, na který lze dávat různé nápisy a dopravní značky signalizující např. Pozor náledí, kolona, přikázaný směr jízdy a další. Tato vozidla jsou na skupině dopravních nehod.

V rámci projektu získalo krajské ředitelství i prám BAN s přepravním přívěsem.

V rámci veřejné zakázky, která je spolufinancována z fondů Evropské unie, jsme získali celkem 42 těchto speciálních vozidel, která byla vyrobena dle našich, policejních, požadavků.

Z navýšeného rozpočtu Policie ČR z Ministerstva vnitra získá krajské ředitelství 21 vozidel značky Š Octavia. Do dnešního dne máme čtyři vozidla značky Š Octavia III 1,4-110kW a čtyři vozidla Š Octavia III Combi 1,4-110 kW. Tato požadovaná auta nahradí stará dosluhující vozidla.

Všechna vozidla se postupně předávají na jednotlivé územní odbory a oddělení. 

Tisková zpráva | Zdroj PČR

Štítky technika, Olomoucký kraj, Policie České republiky, Evropská unie, Volkswagen, Volkswagen Amarok, Ministerstvo vnitra České republiky, okres Šumperk, okres Jeseník, Hyundai ix35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie Olomouckého kraje dnes představila novou techniku pro mimořádné události  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.