Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

VOLBY 2020: Strážníci budou hlídkovat, policisté spolupracovat s volebními komisemi

Během krajských a senátních voleb, které se konají dnes a zítra, budou v pohotovosti také bezpečnostní složky. Olomoučtí strážnici budou hlídkovat v okolí volebních místností a Policie ČR bude v úzkém kontaktu s volebními komisemi.

Městští strážníci se zaměří na volební místnosti a jejich okolí. Budou především hlídat veřejný pořádek. „V souvislosti s koronavirovou situací budou strážníci vybaveni ochrannými pomůckami. Po uzavření volebních místností bude prováděna kontrola neporušenosti objektů ve kterých volby probíhají," sdělila redakci Vladimíra Marková za Městskou policii Olomouc.

Hlídkovat bude i státní policie, která zároveň bude v kontaktu s volebními komisemi. Pokud by se během voleb vyskytly skutečnosti, které by jejich chod mohly narušit, budou moci zasáhnout. „Policisté budou úzce spolupracovat s jednotlivými volebními komisemi a reagovat na připomínky komisí v případě, pokud by se vyskytly nežádoucí jevy, které by mohly narušit důstojný průběh voleb. Spolupráce s volebními komisemi bude pokračovat i po uzavření volebních místností s cílem předejít případným komplikacím při sčítání či převozu volebních výsledků," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková a dodala, že podobné opatření se plánuje i v případě druhého kola senátních voleb. Ty by se měly konat 9. a 10. října 2020.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky volby, policie, hlídky, volební komise, volební místnost, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Policie České republiky, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Strážníci budou hlídkovat, policisté spolupracovat s volebními komisemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.