Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Feri: Do 14 dnů by měl vzniknout srozumitelný web s opatřeními

Do dvou týdnů by měly vzniknout vládní webové stránky, kde budou srozumitelně shrnuta veškerá opatření vyhlášená kvůli koronavirové epidemii. Po dnešním jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a vládním zmocněncem pro informační technologie a digitalizaci Vladimírem Dzurillou to novinářům řekl poslanec opoziční TOP 09 Dominik Feri. Schůzka se uskutečnila den poté, co předseda vlády podpořil při sněmovních interpelacích Feriho námět, aby vláda vysvětlovala opatření k omezení šíření covidu-19 srozumitelnou formou.

„Podařilo se mi pana premiéra přesvědčit. Do 14 dnů by měl vzniknout jednotný vládní web, kde budou shrnuta všechna opatření a budou lidskou řečí vysvětlena veřejnosti," řekl Feri. Mrzí jej, že stránky vzniknout až více než půl roku po vypuknutí epidemie v České republice a že podle něj musela premiéra k tomuto kroku přesvědčit opozice. „S panem Dzurillou začneme spolupracovat a web do dvou týdnů připravíme," dodal Feri.

Babiš ve čtvrtek připustil, že komunikace záležitostí kolem nového typu koronaviru je slabá stránka vlády, spěje však podle něho k lepšímu. Jako příklad uvedl twitterové příspěvky ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), kterého ale dnes po středeční schůzce v restauraci vyzval k rezignaci. Feri o nových mimořádných opatřeních vyhlašovaných vládou i dalších tématech týkajících se koronaviru pravidelně informuje na svém instagramovém účtu. Opozice vládu kvůli způsobu komunikace ohledně koronaviru kritizuje delší dobu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Instagram Dominika Feriho (choco_afro)

Štítky Feri, Babiš, web, covid, Dominik Feri, COVID-19, Andrej Babiš, vláda, ANO 2011, TOP 09, Česko, Roman Prymula, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Feri: Do 14 dnů by měl vzniknout srozumitelný web s opatřeními  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.