Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Nemocnicím v Olomouckém kraji chybí značná část personálu

S citelným úbytkem zdravotnického personálu se kvůli epidemii koronaviru potýkají nemocnice v Olomouckém kraji, které proto žádají o pomoc zdravotníky z okolí i studenty, aby zvládly péči o rostoucí počet hospitalizovaných pacientů. Značná část zaměstnanců nemocnic je v souvislosti s nákazou covidem-19 v izolaci, karanténě či se starají o členy domácnosti.

„Onemocnění covid a zhoršující se epidemiologická situace tíží i prostějovskou nemocnici. Bohužel nemoc se nevyhýbá ani zdravotníkům a v současné době chybí téměř 20 procent zdravotnického personálu," oznámilo na webu prostějovské radnice vedení Nemocnice Agel Prostějov. Prostějovská nemocnice proto hledá lékaře, všeobecné nebo praktické sestry.

Personál chybí také v Přerově, Šternberku či v Jeseníku

Mluvčí společnosti Agel Radka Miloševská řekla, že personál chybí také nemocnicím v Přerově, Šternberku a Jeseníku, které skupina provozuje. „Velmi proto děkujeme ochotným studentům středních zdravotnických a vyšších odborných škol, kterých se k výpomoci přihlásilo hodně. Někteří už u nás pomáhají. Potřebujeme ještě doplnit řady kvalifikovaných zdravotníků," uvedla Miloševská.

V Olomouckém kraji se od začátku pandemie eviduje celkem 17.776 potvrzených nákaz covidem-19. Vyléčilo se zatím 6851 osob, aktuálně se s touto nemocí potýká 10.780 lidí. Kvůli nákaze covidem-19 v úterý v regionu přibyla čtyři úmrtí, celkem od března v souvislosti s novým koronavirem zemřelo 145 lidí.

Zdravotníci z přerovska, žádáme Vás, přijďte nám prosím pomoci, pokud můžete! ???? Hlásit se můžete naší personalistce na telefonu 581 271 214 ????. Děkujeme moc!

Zveřejnil(a) Nemocnice AGEL Přerov dne Pátek 23. října 2020

Výzvu o pomoc zveřejnila i Nemocnice Agel Přerov, které podle Televize Přerov chybí přibližně stovka zaměstnanců. Většinou jsou v pracovní neschopnosti ze zdravotních důvodů. „Máme hlavně nedostatek zdravotních sester a chybí i lékaři," řekl televizi ředitel nemocnice Jiří Ševčík. Do přerovské nemocnice už na výpomoc nastoupili medici, personálu ale přesto není dostatek.

O výpomoc požádala okolní praktické lékaře, ambulantní specialisty i jejich zdravotní sestry Nemocnice Šumperk. Podobnou výzvu zveřejnila i Fakultní nemocnice Olomouc, která má celkem 4200 zaměstnanců, z toho 3000 zdravotníků. Minulý týden v pátek FN Olomouc evidovala 207 zaměstnanců, u kterých testy potvrdily nákazu covidem-19, a jsou kvůli tomu doma.

Naše odběrové místo je otevřeno sedm dní v týdnu od půl sedmé ráno do sedmi večer, sestry tu pracují ve...

Zveřejnil(a) Fakultní nemocnice Olomouc dne Úterý 27. října 2020

V pátek ráno minulý týden bylo podle ředitele FN Olomouc Romana Havlíka v Olomouckém kraji hospitalizováno s covidem-19 celkem 405 lidí. Za poslední týden se jejich počet zdvojnásobil. V Olomouckém kraji se od začátku pandemie eviduje celkem 17.776 potvrzených nákaz covidem-19. Vyléčilo se zatím 6851 osob, aktuálně se s touto nemocí potýká 10.780 lidí. Kvůli nákaze covidem-19 v úterý v regionu přibyla čtyři úmrtí, celkem od března v souvislosti s novým koronavirem zemřelo 145 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Surgeon

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Olomoucký, COVID-19, Olomoucký kraj, zdravotnický pracovník, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., pandemie covidu-19, Fakultní nemocnice Olomouc, Přerov, Agel, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnicím v Olomouckém kraji chybí značná část personálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.