Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPátek, 18. prosince 2020, 15:00
Bramborový salát a smažený kapr platí za českou vánoční tradici, na kterou si ale ne každý potrpí. V posledních letech se stále více lidí poohlíží po vhodné alternativě. Pokud si letos chcete od kapra odpočinout i vy a obohatit sváteční tabuli o nové chutě a vůně, prémiový divoký losos je tou pravou volbou.
Zatímco v drtivé většině běžných supermarketů a prodejen se zákazníci musí spokojit s lososy z faremních chovů, firma Eastfish nabízí jedinečnou možnost ochutnat hned několik druhů volně žijících lososů, a to nejen před Vánoci, ale v průběhu celého roku. „Chceme dát lidem možnost, aby sami poznali markantní rozdíl v kvalitě pravého a uměle odchovaného lososa. Naším cílem je prémiový zážitek za příznivou cenu,” říká Martin Molnár, jednatel firmy.
Zástupci Eastfish si divoké ryby jezdí osobně vybírat a jsou součástí i samotných lovů pro zajištění co nejvyšší možné kvality a kontroly úlovků. „Divocí lososi, které dovážíme, žijí volně v Tichém oceánu v blízkosti Aljašky a Ochotsko-kamčatské provincie. Zde tráví několik let, než se vydají zpět do rodných řek klást jikry,” vysvětluje Molnár. Ryby se po ulovení okamžitě opracují a následně šokově zmrazí na teplotu -70°C, aby se uchovala přirozená chuť lososa. V tomto stavu se úlovky prostřednictvím lodní dopravy dostanou až na váš stůl, zákazník má tedy jistotu, že v žádné fázi přepravy nedojde k dodatečné saturaci masa vodou nebo chemií.
Eastfish zároveň dbá i na trvalou udržitelnost rybolovu a zajišťuje dosazování lososího plůdku. Na lovené množství pak dohlíží inspektoři.
Losos se skvěle hodí na štědrovečerní menu hned z několika důvodů. Excelentní chuť a jemné nerozpadavé maso předem slibuje prvotřídní gurmánský zážitek. Nadchne také krásně sytá barva - tu v přírodě žijící losos získá, když se živí svou přirozenou stravou, do níž patří i krevety. Nejen děti pak potěší menší množství kostí, s kterými není zapotřebí bojovat jako v případě tradičního kapra. Losos vyniká také velmi snadnou a rychlou přípravou na mnoho způsobů, pochutnat si tak může skutečně každý, ať už zvolí dietnější úpravu pečením nebo dá přednost smažení. Výsledek vždy nadchne.
Divoký losos od Eastfish je v rámci Olomouckého kraje k dostání hned na několika místech. Přímo v Olomouci se můžete vydat do obchodního domu Senimo a do prodejny Zdraví a fitness v obchodním domě Koruna. V Horce nad Moravou seženete ryby v potravinách Hruška, v Bruntále ve farmářském obchodě Spižírna a ve Světlé Hoře v prodejně potravin Jatky Světlá Hora. Z nabídky lososů je na výběr také ve Vrbnu pod Pradědem v Řeznictví u Bédi.
„Veškeré divoké ryby Eastfish nabízíme na jednotlivých prodejních místech v našich vlastních mrazících boxech, abychom svým zákazníkům dokázali zajistit co nejvyšší kvalitu masa a neopakovatelný chuťový zážitek,” uzavírá Molnár.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.