Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Přerov uzavírá dětská hřiště, další města je nechávají otevřená

Přerovská radnice se rozhodla na doporučení vlády uzavřít po dobu lockdownu, tedy následující tři týdny, tamní dětská hřiště a venkovní sportoviště. Novinářům to dnes řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová. Opatřením tak chce zabránit šíření koronaviru. Řada jiných měst tyto aktivity nechává lidem přístupné, apelují však na dodržování protiepidemických opatření, zjistila ČTK.

"Vláda doporučila, aby po dobu tří týdnů byla uzavřena dětská hřiště a venkovní sportoviště. V Přerově budou v průběhu dnešního a zítřejšího dne hřiště uzavřena zámky - tam, kde to není možné, budou vyvěšeny informativní cedulky o zákazu vstupu. Kontrolu bude v rámci pochůzkové činnosti zajišťovat městská policie. Strážníci případné návštěvníky upozorní, že je třeba zákaz respektovat," uvedla mluvčí přerovské radnice. Podotkla, že vedení technických služeb rozhodlo také o tom, že do konce nouzového stavu bude pro návštěvy uzavřen útulek pro opuštěná zvířata.

V Olomouci naopak rodičům s dětmi zůstávají dětská hřiště otevřena. "Dnes se touto otázkou zabýval krizový štáb a rozhodl, že situace kolem dětských hřišť zůstává stejná jako dosud. To znamená, že se kompletně řídí provozním řádem a mohou fungovat za podmínek splnění opatření jako jsou odstupy a ochrana dýchacích cest. Za těchto okolností dětská hřiště ve městě fungují," řekla dnes mluvčí magistrátu Radka Štědrá.

Podobnou cestou se vydala prostějovská radnice. "My jsme se rozhodli, že dětská hřiště uzavírat nebudeme. Dáme tam však upozornění, aby rodiče dodrželi stanovená pravidla, to znamená rozestupy, roušky a pokud možno dezinfekce," řekla náměstkyně primátora Alena Rašková. Dětská hřiště neuzavřela ani šumperská radnice, potvrdilamluvčí města Soňa Singerová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv

Štítky ČR, správa, rekreace, koronavirus, Olomoucký, dětské hřiště, Přerov, radnice, Lenka Chalupová, Alena Rašková, sportoviště, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov uzavírá dětská hřiště, další města je nechávají otevřená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.