Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Olomouc odpustí restauratérům poplatky za předzahrádky

Olomoucká radnice chce provozovatelům restaurací kvůli dopadům pandemie koronaviru na jejich podnikání do poloviny letošního roku odpustit poplatky za předzahrádky. Návrh už schválila městská rada a ještě ho příští týden projedná zastupitelstvo. Novinářům to dnes sdělil primátorův náměstek Otakar Bačák (spOLečně).

"Provozovny, které mají schválené umístění předzahrádky, za toto užívání veřejného prostranství nebudou muset do konce června platit. Na tomto jsme se shodli na jednání rady a věřím, že tato úprava veřejné vyhlášky projde i zastupitelstvem," uvedl Bačák.

Restaurace a kavárny jsou v celém Česku kvůli epidemii koronaviru znovu uzavřené. Někteří majitelé pouze vaří a jídla prodávají z okénka či je rozváží zákazníkům, přesto však kvůli uzavřeným provozovnám přicházejí o značnou část tržeb.

"Olomouc je známá množstvím restaurací a kaváren, které vždy návštěvníci města i místní hojně využívali. Bohužel je teď situace pro provozovatele velmi složitá, proto jim chceme alespoň v rámci našich možností pomoci tyto nesnáze překonat," dodal Bačák.

Olomoucká radnice nevybírala poplatek za předzahrádky kvůli covidu-19 i loni od dubna do konce roku. Na těchto poplatcích tehdy nevybrala zhruba 1,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky ČR, koronavirus, správa, restaurace, Olomouc, předzahrádka, poplatek, pandemie covidu-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc odpustí restauratérům poplatky za předzahrádky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.