Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Tábory v Olomouckém kraji se rychle plní. Provozovatelé kvůli koronaviru slibují vrácení peněz

I bez ohledu na dosud nejistý vývoj kolem pandemie koronaviru se v Olomouckém kraji již plní termíny dětských pobytových i příměstských táborů. Podle provozovatelů je však znát větší opatrnost, přihlášek je oproti loňsku zatím o něco méně. Rodiče se o své peníze bát nemusí, pokud by tábor situace kolem covidu zhatila, platby by jim byly vráceny. Tábory se přísnými hygienickými předpisy řídily i loni, letos navíc organizátoři počítají i s antigenními testy.

Nabídka je bohatší než loni

„V tuto chvíli máme přes 600 přihlášek na tábory. Loni v tuto dobu jsme měli zhruba o 200 přihlášek více - celkem jsme měli loni přes 1000 přihlášek. Letos nabízíme přitom táborů více, máme jich přes 40, většinou to bylo dosud kolem 35. Nabídka je tak širší, ale zájem je zatím nižší, než byl loni,“ říká Radek Ježowicz z DDM Olomouc. „Lidé jsou možná opatrní. Každopádně, pokud bychom nemohli tábor realizovat kvůli covidu, účastníkům vracíme všechny peníze zpátky. Z tohoto důvodu se bát nemusí,“ doplnil Ježowicz.

V nabídce má DDM Olomouc 12 pobytových táborů, téměř zaplněna je již polovina, a 31 táborů příměstských - právě jejich nabídku organizátoři rozšiřovali. Dva z nich jsou již zcela obsazeny, v řadě dalších zbývají poslední místa. Podle Ježowicze se rodiče nemusejí obávat ani pobytových táborů, podle něj jsou ještě bezpečnější. „Na pobytovém táboře byla už loni vstupní prohlídka s měřením teploty, myslím si, že letos bude hygiena vyžadovat i test před vstupem. Na pobytovém táboře jsou navíc děti uzavřené, loni jsme nechodili ani na koupaliště, na příměstském táboře se děti pohybují i mimo něj,“ doplnil zástupce DDM Olomouc.

Ve hře jsou i antigenní testy

Několik turnusů je již plných i v nabídce Dlažky Přerov. I tam organizátoři avizují, že pokud to neumožní epidemické podmínky, bude platba za zrušené akce vrácena. „Loni jsme za první dva měsíce na tom byli v počtu přihlášek nejlépe za deset let, poté zájem v březnu a dubnu odpadl, ale nakonec jsme měli jen deset procent ztrátu. Letos máme oproti loňsku touto dobou 85 procent přihlášek, což není špatné. Tři tábory máme vyprodané a zaplacené, další se postupně plní. Pokles v meziročním srovnání je přitom u příměstských táborů,“ říká vedoucí klubu Jaroslav Biolek.

Také Dlažka počítá s řadou hygienických podmínek, letos přibudou zřejmě i antigenní testy.

Zájem je i o dětské tábory v Čekyni u Přerova, kde je již podle stránek www.taborcekyne.cz jeden ze tří turnusů naplánovaný na druhou polovinu července zcela obsazen. Loni pořadatelé kvůli nejisté situaci nakonec tradiční turnusy po zhruba 130 dětech zrušili a místo nich se přiklonili ke krátkodobým táborům s omezeným počtem 80 dětí, i ty se podařilo bez problémů obsadit.

Loni bylo podle hygieniků v Olomouckém kraji nahlášeno 148 táborů ve 204 turnusech; počet dětí byl srovnatelný s předchozím rokem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Dlažka

Štítky rekreace, koronavirus, tábory, děti, Olomoucký kraj, peníze, COVID-19, rychlý antigenní test, pandemie covidu-19, Olomouc, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábory v Olomouckém kraji se rychle plní. Provozovatelé kvůli koronaviru slibují vrácení peněz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.