Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Závod aut do vrchu na Ecce Homo bude kvůli koronaviru bez diváků

Bez divácké kulisy se pojede o tomto víkendu úvodní díl mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu na slavné trati Ecce Homo ve Šternberku na Olomoucku. Pořadatelé se pokusí zajistit on-line přenos. Účastníci budou muset dodržovat přísná protiepidemická opatření.

Klub AMK Ecce Homo Šternberk podle vedoucí tiskového střediska Mileny Schärferové získal výjimku pro pořádání tohoto automobilového závodu od Národní sportovní agentury, avšak musí splnit podmínky ministerstva zdravotnictví.

"Závod bude jiný než závody, na jaké jsme nejen ve Šternberku zvyklí. Nejzásadnější změnou je skutečnost, že pořadatel je povinen zajistit nepřítomnost diváků po dobu konání akce. Slabou útěchou je fakt, že se organizátor snaží zajistit on-line přenos, minimálně ze startovního prostoru," uvedla.

Diváci nebudou mít přístup ani na parkoviště závodních strojů. Závod, který se o pojede na zkrácené trati Ecce Homo, bude také součástí několika dalších seriálů.

Účastníkům bude při vstupu do areálu měřena tělesná teplota a všichni se budou muset prokázat negativním testem na koronavirus, který nesmí být starší než 48 hodin. Povinné budou respirátory. "V době závodu se nesmí konat žádné slavnostní ceremoniály. Start závodu proběhne bez oficiálních funkcionářů a slavnostní předání cen nebude organizováno," uvedla Schärferová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB AMK Ecce Homo Šternberk

Štítky Sport, motorismus, koronavirus, vrchy, Ecce Homo, Šternberk, Česko, Olomoucký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Národní sportovní agentura, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závod aut do vrchu na Ecce Homo bude kvůli koronaviru bez diváků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.