Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Prostějov chce ve Vrahovicích vybudovat nové rekreační biocentrum

Nové rekreační biocentrum chce vybudovat prostějovská radnice v místní části Vrahovice. Město tam koupí za 2,48 milionu korun pozemky o ploše bezmála 7800 metrů čtverečních. Půjde o pás široký 15 metrů podél říčky Valová. Radnice o odkupu pozemků jednala s majiteli od roku 2019.

"Tato lokalita je součástí plochy biocentra ve Vrahovicích. Konkrétně se jedná o pás široký 15 metrů podél říčky Valová. Vybudováno by zde mělo být biocentrum,“ uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil, podle kterého koupený pozemek může být využit například pro budoucí cyklistickou stezku ve směru na Vrbátky a Olomouc.

Podle náměstkyně primátora Milady Sokolové se tato oblast Vrahovic nabízí pro využití v rámci akce zaměřené na sázení nových stromů. "Okrašlovací spolek města Prostějova, kvůli odclonění průmyslové od obytné zóny, tady v minulosti sázel zeleň," uvedla Sokolová, podle které by nové stromy mohly v této části Vrahovic vysázet místní obyvatelé.

Pozemek ve Vrahovicích v okolí říček Valová a Hloučela je podle odborníků vhodný pro rozvoj příměstské rekreace. "V Prostějově by tak mohla vzniknout lokalita přírodního charakteru s hlavním využitím pro rekreační účely, jako jsou například přírodní koupaliště a pláže, tábořiště," dodal Pospíšil.

Město Prostějov díky dotaci rozšířilo plochy krajinné zeleně. Vysázelo se 31 listnatých stromů a 1 200 keřů

Statutární město Prostějov, prostřednictvím oddělení dotací a projektového řízení, podalo žádost o dotaci na realizaci projektu „Rozšíření zeleně v blízkosti ulice Říční“ v rámci 131. výzvy vyhlášené Ministerstvem životního prostředí k...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Komárek

Štítky biocentrum, rekreace, Hloučela, Valová, Prostějov, Vrahovice, pozemek, Jiří Pospíšil, Olomouc, Vrbátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chce ve Vrahovicích vybudovat nové rekreační biocentrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.