Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Letní vedra pomohou lidem v centru Prostějova přečkat dvě mlžítka

Na příjemné osvěžení v parných letní dnech se mohou těšit obyvatelé a návštěvníci Prostějova. Radnice oprášila nápad, který byl nějakou dobu uložen u ledu, a rozhodla se pořídit dvě takzvaná mlžítka. Už v létě budou na hlavním náměstí v centru.

Pořízení dvou mobilních mlžících sprch, takzvaných mlžítek, schválili na svém posledním zasedání radní města Prostějova. Budou na hlavním prostějovském náměstí T. G. Masaryka na velké a malé kuželně.

„Předpokládáme, že mlžítka ocení lidé hlavně v horkých letních dnech. Osvědčila se i v jiných českých a moravských městech a i v Prostějově budou doplňovat funkci kašen a zeleně,“ vysvětlil náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil

Vedení města se nákupem mlžítek v minulosti již zabývalo, nyní námět pořídit je do centra města oprášila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Inspirovala mne reportáž z Frýdku – Místku, kde si lidé mlžítka velmi pochvalovali. Záměr jsme projednali a odsouhlasili jak s památkáři, tak s hygienou. Myslím, že i u nás přijde v parných dnech takové zařízení vhod. Celkové náklady na pořízení mlžítek jsou 70 tisíc korun," řekla Sokolová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky vedro, mlžítko, náměstí, Prostějov, Tomáš Garrigue Masaryk, Jiří Pospíšil, Frýdek, Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní vedra pomohou lidem v centru Prostějova přečkat dvě mlžítka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.