Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Městská policie Přerov baví internet, Miroslav Komínek ovládl anketu Zlaté pero

Už nějakou dobu baví Městská policie Přerov svými facebookovými příspěvky internet. Nově za to dostala i ocenění od Creative Copywriters Club v jubilejním 10. ročníku soutěže o nejlepší reklamní text. Autorem textů je zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek, který vítězství v anketě nečekal, ani na něj nepomýšlel.

„Cílem je propagace práce strážníků“

Vítězem soutěže o nejlepší reklamní text roku v anketě Zlaté pero se stala facebooková stránka Městská policie Přerov. „Porota tak ocenila textařinu někoho, kdo není z oboru, nečekalo se to od něj a nikdy nedostal zadání facebookový projekt vytvářet. Autor svými čtivými texty popisuje zajímavé případy z města a okolí i každodenní práci policie. Díky dlouhodobé práci tak mění pohled veřejnosti na policii,“ uvedl pro Mediář pořádající Creative Copywriters Club.

Právě zpopularizovat práci přerovských strážníků byl záměr. „Mým prvořadým cílem je propagace práce strážníků za každou cenu. Takže i za tuto,“ uvedl s vtipem sobě vlastním pro Olomouckou Drbnu zástupce ředitele a zároveň mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek.

A jak nápad kreativně zpracovávat policejní hlášení vznikl? „Před přibližně 13 lety jsme se s naším panem ředitelem domluvili, že by bylo dobré zkusit trochu netradiční způsob prezentace tiskových zpráv a postupně se to krystalizovalo. Před přibližně dvěma lety jsme skočili do temných vod sociálních sítí a začali dostávat pozitivní zpětnou vazbu,“ přiblížil vznik vtipných příběhů Miroslav Komínek. 


Příběhy vyjdou knižně

„Snad poprvé jsem byl díky Městské policii Přerov svědkem toho, že příspěvek policie nebyl na sociálních sítích sdílený s hanlivým podtextem, ale naopak s obdivem, úžasem a pobavením,“ podotkl pro Mediář předseda poroty Marek Partyš. Autor vtipných glos má ale zkušenosti i s negativními reakcemi, které bere sportovně: „Každý má hranici vnímání a vkusu někde jinde a co člověk, to jiná chuť. Což je dobře, nejsme všichni naprogramovaní roboti.“

Naštěstí pozitivní reakce převyšují, i proto netradičně pojaté příběhy z policejního prostředí dostanou knižní podobu. Předání ceny Zlaté pero proběhne v červnu pravděpodobně v altánu Grébovka v pražských Vršovicích.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Miroslava Komínka

Štítky cena, média, Zlaté pero, Miroslav Komínek, Přerov, obecní policie, anketa, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie Přerov baví internet, Miroslav Komínek ovládl anketu Zlaté pero  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.