Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Šantovka dnes praskala ve švech. Obchody byly v obležení zákazníků

Nákupní shon srovnatelný s předvánoční špičkou dnes odpoledne panoval v nákupním centru Galerie Šantovka v Olomouci, které bylo od rána v obležení zákazníků. Největšímu náporu čelily prodejny s textilem, které byly kvůli koronaviru dlouhé měsíce zavřené a dnes se před nimi tvořily i desítky metrů dlouhé fronty.

Na své si přišly také provozovny rychlého občerstvení, jejichž obsluha vydávala jedno jídlo za druhým. Lidé, kteří do Galerie Šantovka přijeli odpoledne, měli problém v podzemním parkovišti pro stovky automobilů najít volné místo.

"Aspoň dnešní mládež vidí, jaké to bylo, když se dříve stály fronty na banány," komentovala s úsměvem jedna starší paní dlouhou frontu před prodejnou s módou New Yorker, ve které na vytouženou nákupní tašku opravňující ke vstupu do prodejny čekaly desítky mladých lidí.

Fronty se v Galerii Šantovka tvořily také před ostatními prodejnami s textilem, které obnovily provoz v pondělí.

Obchodní komplex Galerie Šantovka byl otevřen v roce 2013 nedaleko historického centra Olomouce a patří mezi deset největších nákupních center v zemi. Je v něm 200 obchodů, prodejní plocha činí 46 tisíc metrů čtverečních. Na širokých nákupních bulvárech dnes lidé měli občas problém se v davu navzájem vyhnout.

Hloučky lidí čekajících na oblíbené smažené či asijské pokrmy se odpoledne tvořily u výdejních pultů rychlého občerstvení v zóně nákupního centra, která je vyhrazena gastronomii. Mnozí hladoví nedočkavci si s krabičkou jídla sedli na květináče lemující prostor pro jídelní stoly. Tato část musí být kvůli nařízení vlády zatím uzavřena.

Někteří lidé jídlo konzumovali ve stoje a provizorní místo pro položení krabičky jim poskytla židle převrácená vzhůru nohama na jídelním stole. Na zakoupeném jídle si pochutnávali i zákazníci v autech odstavených v podzemním parkovišti.

"Chodím sem nakupovat často, ale dnes je návštěvnost opravdu velmi vysoká. Tolik lidí tady bývá snad jenom před Vánocemi," řekla žena, která na nákup vyrazila s manželem a dcerou Návštěvu některých prodejen s módou rodina nakonec vypustila z plánu. "Chtěla jsem doplnit náš letní šatník, ale vzdala jsem to. Na dlouhé fronty jsem už stará. Zkusíme znovu přijít v týdnu," dodala.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK

Štítky Šantovka, obchody, koronavirus, Olomouc, obchodní centrum, jídlo, New Yorker, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šantovka dnes praskala ve švech. Obchody byly v obležení zákazníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.