Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Titul Podnikavá hlava letos získal projekt evidence pro chovatele stád

Vítězkou letošního ročníku soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava, kterou vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, se stala Dominika Sokolová se svým projektem funkční evidence pro chovatele stád Festada. Kromě celkové výhry projekt získal i Cenu Inovačního centra Olomouckého kraje pro nejinovativnější nápad.

"Naše výhra je velký krok nejen pro náš projekt, ale hlavně pro české ovčáctví. Neskutečně si vážíme výhry, je to skvělá zpětná vazba," komentovala Dominika Sokolová své prvenství. Její projekt pomáhá farmářům funkčně evidovat stáda.

Na druhém místě se umístil projekt webové platformy s on-line kurzy Řemeslow od Adama Koláře, který se zaměřuje na řemeslné a ruční práce. Tento projekt současně zvítězil i ve speciální kategorii Podnikatel z UP.

Do třetice odbornou porotu soutěže Podnikavá hlava, která byla kvůli epidemii koronaviru opět uspořádána on-line, zaujal projekt Maminko klid od Barbory Brázdilové. "Jeho vizí je mít kolem sebe klidné a sebevědomé matky, které rozumí svým pocitům a umí se orientovat ve faktech," uvedla mluvčí univerzity Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Do letošního 12. ročníku Podnikavé hlavy se registrovalo 47 soutěžících, z toho 19 zaslalo své podnikatelské plány. Do finále bylo vybráno deset nejlépe zpracovaných podnikatelských záměrů. Letos organizátoři zajímavé podnikatelské nápady hledali pouze v Olomouckém kraji a mezi studenty a zaměstnanci univerzity.

Soutěž Podnikavá hlava je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům. Dosud jí prošlo přes 360 soutěžících. Do minulých ročníků se zapojili zástupci mladé a střední generace, ale i důchodci. Porota už hodnotila mnoho zajímavých nápadů včetně záměru vytvořit virtuální hřbitov pro zvířata, pořizovat obrazy DNA, organizovat filmové párty pro děti či péct z jedlého papíru reklamu na chléb.

Titul Podnikavé hlavy letos v Olomouci vyhrál tvůrce výdejního automatu na med

Vítězem letošního ročníku soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava, kterou vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, se stal projekt výdejního automatu na med od místních včelařů, pod kterým je podepsán Tomáš...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto UPOL

Štítky Podnikavá hlava, věda, Univerzita Palackého, Olomouc, projekt, soutěž, Olomoucký kraj, Univerzita Palackého v Olomouci, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Titul Podnikavá hlava letos získal projekt evidence pro chovatele stád  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.