Počasí dnes27 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Středoškoláci z Prostějova pomalovali další trafostanici netradičními motivy

Další trafostanice v Prostějově má novou podobu. Z šedivé a škaredé budovy se v rámci projektu Street Art stal zajímavý barevný objekt s moderním a neotřelým designem. Fasádu pomalovali studenti Střední školy designu a módy Prostějov. 

„Nové fasády trafostanic ve městě postupně získávají neotřelou podobu. Klasická bílá omítka dostává barevnou geometrickou vizáž. Autory nového pojetí vzhledu trafostanic jsou studenti, kteří se designem hodlají zabývat také po studiu střední školy,“ radoval se náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil.

Radní na projketu Street Art spolupracují se Střední školou designu a módy Prostějov a společností EG.D Brno, která trafostanice provozuje, opakovaně. Letos vybrali trafostanice v ulici Janáčkova u hlavního nádraží. Náklady plně hradí město.

„Jsem rád, že se tento nápad v Prostějově ujal. Ve městě je již několik takto upravených stanic,“ dodal Pospíšil. O malování omítky se studenti postarali v rámci své praxe. Jedna z prvních barevných trafostanic je v Prostějově na výpadovce na Plumlov. 

Studenti, kteří se na malování omítky podíleli, dostali drobné dárky. Celé místo hodlá radnice v budoucnu doplnit zelení.

„Nejen zbrusu nové omítky a grafické zpestření, ale toto místo si zaslouží také zeleň, která bude jistě vítaným doplněním,“ řekla náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová.

Studenti a učitelé gymnázia vybrali ve sbírce 35 tisíc pro Fakultní nemocnici

Studenti a učitelé česko-francouzské sekce Slovanského gymnázia Olomouc zorganizovali v březnu letošního roku dobročinnou sbírku, jejíž výtěžek využije Fakultní nemocnice Olomouc na canisterapii, pro personál i pro pacienty. Sbírka vynesla 35 080...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky trafostanice, fasáda, studenti, Prostějov, Střední škola designu, omítka, Jiří Pospíšil, EG.D, Brno, móda, design, street art

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Kucharič

Koukal jsem na ně jak mění ošklivou kostku na umění.Dobrá práce.Jen tak dál

Úterý, 15. června 2021, 10:36Odpovědět

Středoškoláci z Prostějova pomalovali další trafostanici netradičními motivy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.