Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Pejskaři pozor! V Olomouci někdo nalíčil chleba napíchaný hřebíky

Kus chleba napíchaný hřebíky našli pejskaři v uplynulých dnech ve Smetanových sadech v Olomouci. Není to první případ, co se někdo snaží vážně zranit nebo otrávit psy. Pejskaři se nyní mezi sebou varují. Chovatelé by si měli dávat na své čtyřnohé miláčky pozor.

Kus chleba s napíchanými hřebíky objevili pejskaři o víkendu v Olomouci ve Smetanových sadech v prostoru mezi restaurací U Včelek a rybníčkem.

"Jelikož má tato stránka široký dosah a sleduje ji i hodně pejskařů z Olomouce, dávejte si prosím pozor. Pokud by jste měli kdokoli jakékoli informace nebo poznatek, prosím kontaktujte nás. Věc byla oznámena Městské policii Olomouc," uvádí například stránka skupiny Pejskaři Olomouc a okolí.

Zpráva se již rozšířila po sociálních sítích a má tisíce sdílení. Vyvolala bouřlivé reakce. "Nedávno u toho rybníčka našli i pečivo posypané jedem na krysy," upozornila například Věra Frgálová.

Další lidé žádají pro toho, kdo na psy líčí pasti, tvrdé potrestání. "Toto by neudělal normální člověk," nechápal Tomáš Wolf.

Mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle potvrdil, že strážníci již o případu ví. "Tato informce se k nám dostala a strážníci, kteří se pohybují v terénu, jsou s touto věcí seznámeni a pracují s ní," řekl Čunderle.

Hana Dědochová z olomoucké pobočky Ligy na ochranu zvířat potvrdila, že podobné případy se čas od času vyskytují. "Občas se takové případy stávají, lidi jsou bohužel různí. V poslední době, jak se prodávají jedy na slimáky, kteří jsou rok od roku přemnoženější, pár zvířat už jed slízalo a mělo velmi vážné problémy. Pokud je to štěně nebo starý pes, může to mít následky," varuje Dědochová.

Pes se s vámi nerozvede a jeho láska je bezpodmínečná, říká psí psycholog

Obor zvířecí psychologie v posledních letech stále získává na popularitě. Jedním ze známých zvířecích psychologů, kteří působí v Praze, je Alexandr Skácel. Budou mít psí psychologové více práce až skončí doba, která přeje práci z domova? Mají...

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Pejskaři Olomouc a okolí

Štítky pes, past, chleba, hřebík, pejskař, Olomouc, chléb, jed, Tomáš Wolf, sad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejskaři pozor! V Olomouci někdo nalíčil chleba napíchaný hřebíky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.