Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Strážníci v Jeseníku mají novou služebnu. Je v centru a bezbariérová

Na veřejný pořádek v Jeseníku budou od nynějška tamní strážníci dohlížet z nové služebny v obchodním centru Alkron. Pracoviště bude pro obyvatele dostupnější a bezbariérové. V bývalé budově město hodlá vybudovat komunitní dům pro seniory.

„Věříme, že neustálá přítomnost strážníků v objektu a přímo v centru města bude mít pozitivní vliv na ochranu veřejného pořádku. Strážníci budou nyní blíže občanům i návštěvníkům města,“ uvedla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

Nová úřadovna městské policie je rozdělena na dvě části. V přízemí, která je bezbariérové, jsou prostory pro styk s veřejností a pracoviště stálé služby a operátorů kamerového systému. Kanceláře a nezbytné technické a sociální zázemí jsou ve třetím patře.

„Výhodou pro veřejnost oproti stávajícím prostorům je bezbariérový přístup, umístění ve středu města, dostupnější, modernější a přívětivější prostředí, ale i zvýšení pocitu bezpečí občanů,“ je přesvědčen ředitel Městské policie Jeseník Martin Novotný.

V bývalé budově v ulici Dukelská zůstane Klub seniorů a městské byty. Město kromě toho uvažuje o využití celé budovy jako komunitního domu pro seniory. Mluvčí jesenické radnice Lucie Musialová uvedla, že za novou služebnu město zaplatilo 566 tisíc korun.

Jeseník má nový skatepark. Kombinuje streetový park s moderní BMX dráhou

Skateboardistům, bikerům, milovníkům in-line bruslí nebo jezdcům na koloběžkách začal v Jeseníku dělat radost nový skatepark. Stavba vyšla zhruba na 7,3 milionu korun. Město ho dalo vybudovat v místní části v Bukovicích, nahradil areál v...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jeseník

Štítky služebna, městská policie, Jeseník, Zdeňka Blišťanová, Martin Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Jeseníku mají novou služebnu. Je v centru a bezbariérová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.