Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Cena hejtmana za pomoc zdravotně postiženým míří do Šumperku a Prostějova

Vlastimil Mráček a Mojmír Janků dostali cenu hejtmana za práci v sociálních službách. První pracuje jako dobrovolník, druhý je dlouholetý profesionál. Cenu za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením si oba pánové převzali včera na začátku zasedání krajského zastupitelstva.

"Ocenění uděluje kraj už od roku 2005. Pokračovat v tom bude i v příštích letech, protože lidí, kteří si uznání a poděkování zaslouží, je v našem regionu stále dost," uvedl hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Vlastimil Mráček pomáhá v domovech pro seniory a ve zdravotnických zařízeních, kde provádí masáže a rozcvičování. V současné době působí ve spolku Pomocná ruka v Prostějově.

Mojmír Janků uvedl do činnosti Poradenská centra pro osoby se sluchovým postižením v rámci Olomouckého kraje. V letošním roce završuje 45 let své činnosti. Janků je bývalým aktivním sportovcem, reprezentantem ve stolním tenisu a několikanásobným mistrem republiky.

"Z rozpočtu Olomouckého kraje jdou ročně do sociálních služeb desítky miliónů korun. Oba ocenění pánové do nich ale investovali mnohem více, svůj čas, energii a hlavně srdce," dodal náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Ivo Slavotínek (Spojenci).

Záchrana sirotků a setkání po 70 letech. Olomoučanka Bartoňová získá Cenu Paměti národa

Pět osobností z Česka a Slovenska dnes získá Cenu Paměti národa, kterými společnost Post Bellum oceňuje pamětníky zlomových momentů minulého století. Ocenění im memoriam získá i rodačka z Olomouce Květoslava Bartoňová, která se v létě 1946...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky cena hejtmana, pomoc, zdravotně postižení, Olomouc, Prostějov, Šumperk, Josef Suchánek, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, Olomoucký kraj, Ivo Slavotínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cena hejtmana za pomoc zdravotně postiženým míří do Šumperku a Prostějova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.