Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Hranice vybudovaly nový sběrný dvůr. Obyvatelům začne sloužit v létě

Hranice dokončily budování nového sběrného dvora, který už v létě začne sloužit obyvatelům. Zařízení vzniklo v místech bývalého sběrného dvora, moderní uspořádání však bude pro lidi i obsluhu pohodlnější. Lidé zde budou moci třídit odpady všech kategorií.

"V měsíci srpnu bude tento moderní sběrný dvůr otevřen pro občany Hranic. V tomto prostředí budou moci občané separovat odpady většiny kategorií. Velkou výhodou je kruhové uspořádání, větší přehlednost a zvláště pak vyšší pozice, ze které se budou odpady vhazovat do jednotlivých kontejnerů,“ uvedl ředitel městské společnosti Ekoltes Jakub Horák.

Nové Ekocentrum vzniklo na místě původního sběrného dvora, nové uspořádání, širší komunikace a větší prostor umožní větší kapacitu a rychlejší odbavení. Sběrný dvůr bude řídit dvoučlenná obsluha.

Na dvoře je více než dvacítka kontejnerů, z toho čtyři krytá stání pro nebezpečný odpad a dřevo a devět garáží. Součástí zařízení je rovněž plně automatický skleník, který technickým službám pomůže při údržbě městské zeleně. Stavba nového Ekocentra trvala rok.

Hranice budou mít ochranu proti padesátileté povodni. Už příští rok

Povodí Moravy začalo bourat zeď na pravém břehu řeky Bečvy v Hranicích, kde připravuje stavbu nové protipovodňové zídky. Ta by měla obyvatelům poskytnout ochranu až na úroveň padesátileté povodně. Kvůli stavbě musí vodohospodáři snížit hladinu...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hranice

Štítky sběrný dvůr, odpady, třídění, Hranice, odpad, léto, Jakub Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranice vybudovaly nový sběrný dvůr. Obyvatelům začne sloužit v létě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.