Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Jak zabezpečit domácnost o prázdninách? Policie má několik rad před dovolenou

Blíží se doba dovolených a policie přináší několik základních pravidel, jak zabezpečit domácnosti tak, aby v době nepřítomnosti jejich obyvatel nebudily dojem opuštěnosti, a nedávaly tak příležitost zlodějům.

Je vhodné úplně nezatahovat všechny žaluzie nebo závěsy v bytě, požádat sousedy o vybírání schránky, občasné vyvětrání, otevření okna a jeho opětovné zavření. Jsou i různá elektronická bezpečnostní zařízení, která si můžeme do bytu, domu nainstalovat. Není dobré se na veřejnosti chlubit tím, že odjíždíme na dovolenou, může nás slyšet někdo, kdo tuto informaci využije. Není nad dobré vztahy se sousedy, často jsou lepší než sebedražší zabezpečovací technika.

V současné době je zvykem sdílet své zážitky i na sociálních sítích. Měli bychom si uvědomit, že sociální sítě nesledují jen naši kamarádi, ale informace z nich mohou čerpat i jedinci, kteří se rádi obohacují na cizí účet. Proto není vhodné informovat širokou veřejnost o tom, kde zrovna jsme, co děláme a kdy se vrátíme zpět domů. Stejně tak bychom si měli dávat pozor, jaké fotografie zveřejňujeme. Jedná se hlavně o intimní fotografie při koupání, opalování apod. Mohli bychom se dostat do hledáčku různých vyděračů nebo lidí, kteří fotografie zneužijí k jiným účelům.

Pokud i přes všechnu vaši snahu dobře zabezpečit naši domácnost, po návratu zjistíte, že jste měli nezvanou návštěvu, ihned kontaktujte Policie ČR na lince 158. Omezte svůj pohyb po bytě na minimum. Nic neuklízejte, nerovnejte, nechte vše tak, jak jste to našli. Vaší aktivitou byste mohli znehodnotit stopy, které pachatelé zanechali na místě.

Více informací k zabezpečení svých objektů je pro všechny zájemce k dispozici v mobilní aplikaci Zabezpečte se, která je zdarma ke stažení, nebo na webových stránkách stopvloupani.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jan Luxík

Štítky dovolená, prázdniny, domácnost, zabezpečení, policie, Olomouc, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak zabezpečit domácnost o prázdninách? Policie má několik rad před dovolenou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.