Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Kvitová prodala byt v Prostějově, kde ji přepadl lupič a pořezal na ruce

Tenistce Petře Kvitové se podařilo prodat byt v Prostějově, kde ji před pěti lety přepadl lupič a ošklivě pořezal na ruce. Nadstandardní byt v osobním vlastnictví o rozloze 132 metrů byl původně za 6,5 milionu korun, později šla cena dolů. Za kolik Kvitová nakonec byt prodala, není známo.

Petru Kvitovou útočník v bytě v Prostějově napadl v prosinci roku 2016 a ošklivě jí poranil levou ruku, na které měla přeříznutých sedm šlach a dva nervy. Tenistka podstoupila složitou operaci, a konec kariéry odvrátila. Následoval veleúspěšný comeback, kdy se například probojovala do finále Australian Open.

Ve svém bytě poblíž centra Prostějova se od té doby neukázala a byt v osobním vlastnictví 3+kk o rozloze 132 metrů čtverečních, který vznikl spojením dvou bytových jednotek, se rozhodla prodat. Loni byl v nabídce prostějovské realitní kanceláře za 6,5 milionu, později za 5,9 milionu korun.

Nyní Kvitová byt prodala. Vyplývá to z údajů katastru nemovitostí. "Už tam jsou noví nájemníci," potvrdil jeden ze sousedů.

Jaká byla nakonec prodejní cena, není známo. Realitní kancelář okolnosti prodeje nekomentuje, protože měla dohodu se zástupci Kvitové, že o transakci nebude mluvit. "Prodejní cenu neznám a ani bych vám ji neřekl," sdělil také mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Nadstandardní byt má chodbu s vestavěnými skříněmi, technickou místnost s pračkou, sušičkou a plochou na žehlení, obývací pokoj s kuchyňským koutem a vestavěnými spotřebiči, dětský pokoj, pracovnu, dvě koupelny, samostatné WC, šatnu a ložnici. Má klimatizaci, kabelovou televizi, rolety na dálkové ovládání, balkon, domácí telefon a dvě parkovací místa.

Útočník dostal za přepadení 11 let

Jedna z nejlepších tenistek světa tak s Prostějovem, kde hrála pod sportovním bossem Miroslavem Černoškem, přetrhla poslední vazbu.

"Celou věc ovšem Petra uzavřela už dávno. Pro Petru to skončilo výpovědí u soudu v Brně. Je to věc, kterou vytěsnila a věnuje se tenisu. Změnila rovněž manažerské zastupování, hraje za tenisový klub Sparta Praha a po sportovní stránce už nemá s Prostějovem nic společného," dodal mluvčí Kvitové Tejkal. 

Tenistku v jejím prostějovském bytě přepadl Radim Žondra. U odvolacího Vrchního soudu v Olomouci za to loni definitivně dostal 11 let vězení. Žondru usvědčila výpověď Petry Kvitové a pachové stopy. „Není o tom pochyb,“ poznamenal k rozsudku předseda senátu Vladimír Rutar.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Petry Kvitové

Štítky Kvitová, byt, prodej, přepadení, Prostějov, Petra Kvitová, tenista, Australian Open, Vrchní soud v Olomouci, Karel Tejkal, Miroslav Černošek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvitová prodala byt v Prostějově, kde ji přepadl lupič a pořezal na ruce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.