Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Olomoucký aquapark začíná prázdniny s novými atrakcemi. Otevírá Aktivity park s lanovým bludištěm

Investicemi za osm milionů korun rozšířil svou nabídku atrakcí před letní sezonou Aquapark Olomouc. V zadní části areálu vznikl na místě beachvolejbalového hřiště nový Aktivity park. Herní stanoviště s bludištěm a trampolínami je navíc variantou zábavy pro děti i do chladnějšího počasí. Herní prvky si totiž mohou užít i bez nutnosti návštěvy plavecké části aquaparku.

3D Bludiště může od prvního červencového víkendu v jednu chvíli prozkoumávat až dvě stě dětí, hned vedle jsou pak k dispozici vzduchové trampolíny o rozměrech 10 x 14 metrů a 6 x 6 metrů. Součástí nově vybavené části areálu je i kiosek s občerstvením a toalety.

Co je 3D Bludiště
• labyrint z lanových prvků a dřevěných lávek jištěný sítěmi
• tři patra v různých výškách nad zemí
• trasy členěné podle náročnosti překážek
• stezky a vyhlídkové plošiny
• přestupové domečky s nejrůznějšími funkcemi
• vše bez potřeby jištění či školení

Nabízíme zcela novou možnost vyžití nejen pro návštěvníky aquaparku, navíc o dost méně závislou na změnách počasí. Snažíme se tím rozšiřovat spektrum našich služeb, protože hlavně rodiče s dětmi u nás chtějí nejen odpočívat, ale trávit čas i aktivně,“ popisuje novinku ředitel aquaparku Dalibor Přikryl.

Nový herní komplex najde podle ředitele aquaparku své využití 8 až 10 měsíců v roce a má navýšit konkurenceschopnost olomouckého rekreačního areálu. „Návštěvníci si mohou koupit samostatné vstupné u nového vstupu v zadní části parkoviště. Pokud se ovšem během pobytu na hřišti rozmyslí a rozhodne se zůstat také na koupání, není problém. Stane se totiž automaticky součástí aquaparku a při odchodu na pokladně doplatí cenu vstupného,“ popisuje fungování areálu Dalibor Přikryl. Nové hřiště je možné využít zdarma v rámci vstupného do vnitřní i venkovní části aquaparku.

Stavbu 3D bludiště zajišťovala společnost, která již má s realizací tohoto typu hřišť zkušenosti v jiných městech, například v Hodoníně, Mostě nebo Mladých Bucích. Aquapark za novou atrakci zaplatil necelých 6 milionů korun, další 2 miliony pak vynaložil na vybudování související drobné architektury, jako je stánek s občerstvením, toalety a posezení.

„Nová atrakce posílí atraktivitu venkovního areálu i sportovní vyžití. A letos se nám navíc skvěle hodí do našeho konceptu kampaně ‚Léto na pohodu‘, kterou lákáme zejména tuzemské turisty k návštěvě Olomouce,“ vítá novinku náměstkyně primátora pro cestovní ruch a sport Markéta Záleská.

Opozice kritizuje nákup pozemků u olomouckého akvaparku. Je to strategická záležitost, namítá město

Opozice v olomouckém zastupitelstvu ostře kritizuje připravovaný nákup pozemků u akvaparku od firmy spojené se stavebním holdingem Gemo. Podle ní neexistují plány na využití pozemků a v době po covidu nejsou ani na nákup peníze. Radnice namítá,...

Olomoucký akvapark v roce 2020 kvůli pandemii koronaviru evidoval výrazný pokles návštěvnosti. Loni od ledna do srpna ho navštívilo 115 tisíc lidí, meziročně o 24 procent méně. Další snížení návštěvnosti následovalo v závěru roku a letos na jaře, kdy byla tato zařízení kvůli epidemii opět uzavřena. Akvapark byl v okrajové části Olomouce otevřen v létě 2009. Společnost Aquapark Olomouc si na jeho stavbu vzala úvěr 491 milionů Kč, splácen je pomocí dotací města. Celkové náklady na vybudování akvaparku mají převýšit miliardu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Statutární město Olomouc - Blanka Martinovská

Štítky rekreace, voda, koupání, atrakce, zábava, Olomouc, aquapark, Aquapark Olomouc, pandemie covidu-19, Markéta Záleská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký aquapark začíná prázdniny s novými atrakcemi. Otevírá Aktivity park s lanovým bludištěm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.