Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Do šaten na zimním stadionu v Olomouci před dokončením střechy zateklo. Škody pokryje pojistka

Těsně před dokončením oprav střechy zimního stadionu v Olomouci poničil přívalový déšť část vnitřních prostor a šaten. Škody jdou do statisíců korun, zaplatí je pojistka. Otevření zimního stadionu plánované na příští týden by to nemělo ohrozit.

"Nová střecha zimního stadionu je v podstatě hotová, ale HC Olomouc si v závěru stavby užil své. Přívalový déšť si nemohl vybrat lepší čas. Ale vše už je téměř uklizeno a začíná se mrazit, ať se v pondělí může začít s přípravou," uvedl náměstek primátora Olomouce Martin Major (ODS).

Déšť přišel v okamžiku, kdy stavbaři dokončovali poslední pole střechy. Ta je vyspádovaná, takže voda stékala do jednoho místa, dostala se do konstrukce a vytopila některé vnitřní prostory a část šaten.

"Podle mého odhadu jsou škody v řádu stovek tisíc korun, ale už to mají uklizené a včera spustili mrazení. Škody zaplatí pojistka stavební firmy, takže náklady pro rozpočet města nebo klubu jsou nula. Byla to smůla," podotkl náměstek Major.

Generální manžer HC Olomouc Erik Fürst potvrdil, že nešťastná událost se klubu nedotkne. "Zatím je to stále věc stavby, kterou jsme si ještě nepřevzali," vysvětlil.

Generální rekonstrukce zchátralé střechy zimního stadionu v Olomouci začala v květnu a přijde na více než tři desítky milionů korun. V budoucnu by měli stavebníci rekonstruovat i zbývající části zimního stadionu.

Oprava střechy zimního stadionu v Olomouci začala. Potrvá tři měsíce

Více než tři desítky milionů korun bude stát rekonstrukce zchátralé střechy zimního stadionu v Olomouci, kterou stavební firma zahájila v těchto dnech. Oprava zabere zhruba tři měsíce a musí být hotová do zahájení nadcházející sezony. V budoucnu...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Martin Major, Město Olomouc

Štítky zimní stadion, oprava, střecha, déšť, škoda, hokej, Olomouc, šatna, Martin Major, HC Olomouc, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do šaten na zimním stadionu v Olomouci před dokončením střechy zateklo. Škody pokryje pojistka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.