Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Klid pro králíky. Zoo Olomouc uzavřela pro návštěvníky kontaktní výběh Králíkovství

Olomoucká zoo řeší problematickou situaci v Králíkovství. Venkovní kontaktní expozici, kam mohou lidé zavítat přímo mezi králíky, se vedení zahrady rozhodlo uzavřít. Důvodem je nevhodné chování návštěvníků ke zvířatům.

S nepatřičným zacházením s králíky ze strany některých návštěvníků se zoologická zahrada na Svatém Kopečku potýká poměrně často, loni situaci dokonce prověřovala krajská veterinární správa. Tentokrát už se vedení zahrady rozhodlo dál veřejnost k oblíbeným mazlíčkům nepouštět.

„Vážení návštěvníci, z důvodu nevhodného chování některých z vás vůči zvířatům, bude Králíkovství pro veřejnost až do odvolání uzavřeno. Mrzí nás to stejně tak, jako to mrzí vás slušné a ohleduplné. Děkujeme za pochopení,“ stojí v prohlášení, které uvedla Zoo Olomouc na svých sociálních sítích.

U diskutujících se rozhodnutí uzavřít atrakci setkalo převážně se souhlasnými názory. „Jsem ráda, že se k tomu zoo postavila, jak má. Zvířátka trpí pod náporem neukázněných dětí. Králici se nemají kam schovat, protože jsou neustále pronásledováni. Je dobře, že se to řeší,“ napsala k facebookovému příspěvku například Tereza Prokešová.

Zdravotní stav králíků, jejichž expozice se nachází pod vyhlídkovou věží, kontroluje ošetřovatelská služba dvakrát denně. Stálý dohled zaměstnanci není podle ředitele zoo Radomíra Habáně v možnostech zahrady. „Není reálné, aby u každého výběhu vykonával dozor kvalifikovaný personál zoo a suploval tak funkci rodičů, případně doprovodu dětí, kteří za ně nesou zodpovědnost. S neukázněností a nerespektováním návštěvnického řádu se však bohužel setkáváme denně,“ řekl již dříve ředitel Habáň.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com, Zoo Olomouc

Štítky Zoo, příroda, Zoologická zahrada, Olomouc, Svatý Kopeček, zvířata, zvíře, králík, králíkovství, zahrada, Krajská veterinární správa, Zoologická zahrada Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislava Blažkova

Zajímalo by mne,koho to byl nápad,nechat kontaktní prostředí u králíků..viděl ten dotyčný život těchto hlodavců???Ti se vyhýbají kontaktu s lidmi jak to jde..a králíci v králíkarně to samé.Králík jako domácí mazlík je podle mého názoru uhozený nápad...klidně mě mínusujte,ale králík jako domácí mazlíček je něco jako plazi,želvy,ještěrky apod...nejlépe je jim v přírodě....

Pondělí, 26. července 2021, 13:23Odpovědět

Klid pro králíky. Zoo Olomouc uzavřela pro návštěvníky kontaktní výběh Králíkovství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.