Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Chodníkové hry oživily asfaltové plácky. Olomouc barvami vylepšila další hřiště

Nový pestrý vzhled i zábavnější funkci získaly dvě asfaltová hřiště v Olomouci. Nepříliš využívaná prostranství nechalo město zatraktivnit namalováním takzvaných chodníkových her, kterým se mohou děti věnovat podle své fantazie. Úpravy hřišť vyšly celkem na sto tisíc korun.

První barevně upravené hřiště vzniklo v Olomouci loni v ulici Na Vozovce. Nyní se k němu přidávají další dvě herní plochy. Do finále se dostala úprava asfaltových plácků v Růžové ulici a na Varšavském náměstí.   

Díky namalovaným stálobarevným vzorům a schématům na povrchu hřiště mohou děti různých věkových kategorií hrát zajímavé hry a současně i rozvíjet svou fantazii. „Vloni jsme takto změnili staré hřiště Na Vozovce, kde kvůli blízkosti železniční trati nebylo možné hrát míčové hry. Reakce veřejnosti byly pozitivní a na hřišti si teď zase hrají děti,“ vysvětluje impuls k dalším proměnám asfaltových ploch náměstek primátora Matouš Pelikán (KDU-ČSL).

Na hřištích jsou podobné podklady jako například na deskových hrách. Děti si tak mohou zahrát upravenou verzi Člověče nezlob se nebo proběhnout a proskákat opičí dráhu. Aktivity na hřišti jsou podle zástupců města různorodé. „Dobré je, že se hry dají i všelijak modifikovat, a tak děti do hry zapojují jak tělesnou aktivitu, tak i fantazii,“ říká náměstkyně primátora Markéta Záleská (ODS).

U hřišť budou jako návod umístěny také tabule s pravidly základních her, děti si ale mohou vymyslet nové vlastní varianty.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky Hřiště, zábava, hry, děti, chodníkové hry, Olomouc, fantazie, KDU-ČSL, ODS, Markéta Záleská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodníkové hry oživily asfaltové plácky. Olomouc barvami vylepšila další hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.