Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Žena si zranila nohu na vrcholu skály. Hasiči ji museli snést po strmé a úzké stezce

Ženu s vážným zraněním nohy vyprošťovali před pár dny záchranáři z nepřístupného terénu u zříceniny hradu Puchart poblíž Potštátu na Přerovsku. Při náročné akci museli hasiči z Hranic a Potštátu nosítka se zraněnou odnést po strmé lesní stezce. Zásah trval skoro dvě hodiny.

"Zraněná žena se nacházela přímo na vrcholu skalního masivu v těžce přístupném terénu. Paní měla zranění na dolní končetině a byla zcela imobilizovaná. Hasiči k místu dorazili se čtyřkolkou, tu však nebylo možné zcela využít, pouze dopravila zásahový materiál," popsal situaci mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči ženu naložili na nosítka, zajistili jí nohu a snesli dolů. "Jednalo se fyzicky náročný zásah. Cesta vedla strmou a úzkou turistickou stezkou až k vozidlu zdravotníků, kteří nás požádali o pomoc s transportem," vysvětlil mluvčí.

Celý zásah podle něho trval necelé dvě hodiny. Na místě byla profesionální jednotka z Hranic a dobrovolní hasiči z Potštátu. Zraněnou ženu lékaři na místě ošetřili a poté ji odvezli do nemocnice.

V oseckém Jadranu utonul muž. Potápěči našli tělo až po několika hodinách

Policisté vyšetřují od včerejšího odpoledne utonutí v oseckém Jadranu. Muže jeho kamarádi hledali od třetí hodiny odpolední. Naposledy ho viděli ve vodě. Bezvládné tělo objevili potápěči až v pozdních večerních hodinách.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky žena, zranění, skála, terén, hasiči, záchrana, Puchart, Potštát, Hranice, Potštát (hrad), okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si zranila nohu na vrcholu skály. Hasiči ji museli snést po strmé a úzké stezce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.