Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policie chytla Porsche, které se po dálnici řítilo téměř dvoustovkou. Řidiči hrozí tvrdé sankce

Závodníka, který jel na dálnici z Olomouce do Ostravy v Porsche Cayenne rychlostí téměř 200 kilometrů v hodině, přistihli při celorepublikové bezpečnostní akci olomoučtí policisté. Muž na místě zaplatil kauci 10 tisíc korun, hrozí mu nicméně vysoká pokuta, pět trestných bodů a zákaz řízení až na rok.

Celorepubliková bezpečnostní akce zaměřená na dodržování nejvyšší povolené rychlosti proběhla v Olomouckém kraji v pondělí a pokračovat bude i tento pátek.

"Největším hříšníkem byl řidič vozidla značky Porsche Cayenne, který v úseku dálnice D1 ve směru na Ostravu jel rychlostí 189 kilometrů v hodině. Při kontrole neměl ani řidičský průkaz, hlídce sdělil, že jej zapomněl doma. Byla mu uložena kauce 10000 korun, kterou na místě zaplatil," uvedla mluvčí policie Marta Vlachová.

Ve správním řízení muži nyní navíc hrozí vysoká pokuta, pět trestných bodů a ztráta řidičského průkazu na půl roku až rok. 

Za celé pondělí policisté v Olomouckém kraji zjistili přibližně 100 přestupků. Mezi další hříšníky patřil na Olomoucku řidič, který jel v obci rychlostí 89 kilometrů, a další řidič na Prostějovsku, který jel v úseku 110 rychlostí 137 kilometrů za hodinu.

Řidič dodávky jel rychle a ještě pil alkohol

"Na Prostějovsku v pondělí odpoledne hlídka kontrolovala třiačtyřicetiletého řidiče dodávky, který jel úsekem s povolenou rychlostí 110 rychlostí 131 kilometrů v hodině. Když ho policejní hlídka zastavila, aby přestupek vyřešila, zjistila, že řidič nejen překročil rychlost, ale ještě se před jízdou posilnil alkoholem," popsala mluvčí Vlachová. Řidič nadýchal 1,39 promile.

V celém Olomouckém kraji se za sedm měsíců letošního roku stalo 2928 dopravních nehod, při kterých zemřelo 20 osob. Nedodržování povolené rychlosti bylo příčinou 396 nehod.

Dvě smrtelné nehody se staly v posledních hodinách v Olomouckém kraji. V České Vsi na Jesenicku včera zemřel sedmasedmdesátiletý řidič osobního auta, které před domem smetl kamion. U Seloutek na Prostějovsku dnes ráno zemřel osmadvacetiletý řidič...

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, bezpečnost, prevence, akce, policie, Olomoucký kraj, dálnice, Porsche, Ostrava, Porsche Cayenne, Olomouc, Dálnice D1, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Atlas

Parkování s vozem Porsche na dálnici by se mělo trestat přísněji! Vždyť při tak malé rychlost poškozoval motor podtáčením.

Úterý, 17. srpna 2021, 18:54Odpovědět

Michael Lamberg

Letos nám vykradli chatu. Přijeli dva koumaci v uniformě, otisky nebrali, udělali si tři fotky a napsali si, co zmizelo a co je poškozené. Od března se nikdo neozval... Tzv dopravní akce s hlídáním rychlosti jsou naprostá komína, zbytečnost, a otravování řidičů. Zakázal bych zákonem měřit rychlost s jedinou výjimkou - okolo škol do vzdálenosti 100 m od budovy školy. Jinak v obci nechat 60 km/h, mimo obec 100 km/h, dálnice 160 km/h, dálniční tunely 110 km/h. Nehod by ubylo, zranění a úmrtí také.

Středa, 11. srpna 2021, 21:11Odpovědět

Tomáš Štěpánek

Pane Šípek, přesně jak píšete, všechny ty rodinné kombíky a SUV bych poslal na okruh. Vždyť je to pro ostudu jet 189km/h. To dá dneska každá levná herka.

Středa, 11. srpna 2021, 16:20Odpovědět

Pavel Kovář

Ještě bych k tomu dodal, raději mám ty závodníky před sebou a tak rychle uhnu. Tak mě může ohrozit jen následná kolona a tu bych také odboural, hodit auto i se závodníkem za svodidla a do záznamu napsat dvě slova ¨vlastní blbost¨.

Středa, 11. srpna 2021, 13:24Odpovědět

Pavel Kovář

Všichni ti super řidiči a závodníci by si měli uvědomit, že na našich dálnicích je jen pár míst, kde se dá jet opravdu rychle a bezpečně. Hodně závodníků má velkou sílu v pravé noze, ale prázdnou hlavu. Jasně, vyhodit všechny opatrné a podle nich pomalé, protože Jááá jedu. U soudu pak- já myslel, já nevěděl, já nechtěl a skučí jak spráskaní psi. (omlouvám se psům)

Středa, 11. srpna 2021, 13:09Odpovědět

Radek Holík

.... jasně, řádně potrestat....vždyť mohl ohrozit, omezit nebo zesměšnit nějakého motáka řítícího se levým pruhem 100vkou....

Středa, 11. srpna 2021, 12:39Odpovědět

Pavel Obr

FABIÍ 3 TSI Jsem letěl po dálnici 240km a to má nejvyšší povolenou 180km, tak proč nevyhnat mouchy s motoru.

Středa, 11. srpna 2021, 12:20Odpovědět

Jaroslav Sedlacek

Řidič s Porche měl dostat pokutu pouze za to, že se flákal na dálnici.

Středa, 11. srpna 2021, 12:11Odpovědět

Venca Kotátko

pro Štípka . Dneska není problém si koupit další auto pokud mi ho zabaví . Stejně jako jezdit bez řidičáku . Kdo to chce dělat tak policie ho musí chytit a to může trvat i dlouho , Dneska pokud někdo předjíždí nákladák na rovině porušuje předpisy nebot on jede 90-95 km /h a vy smíte jet jen 90 . Lepší to je je v Rakousku tam smí 100 km a to stačí na předjetí.

Středa, 11. srpna 2021, 11:13Odpovědět

Václav Drahoňovský

Naprosto souhlasím s Petrem Želinským. 189km/h... a co jako? To mám na dálnici úplně běžně a to nemám Porsche, ale 20 let starou Oktávku. I s manželčiným Citigem dám 170km/h. Raději bych pokutoval všechny brzdy provozu, kteří se serou pomalu úplně všude a díky nim se tvoří úplně zbytečné kolony a tím pádem i nervozita řidičů

Středa, 11. srpna 2021, 11:09Odpovědět

Petr Želinský

Šípek - jdou k šípku. Co takhle pobrat řidičák všem těm takyřidičům, co jim vstávají hrůzou vlasy, když se na tacháči objeví třímístné číslo? Případně těm, co nemají rychlé reakce? Všem brzdičům provozu, co na 50-ce jezdí 40, na 90-ce raději 70??? A hlavně, místo buzerace za vysokou rychlost, eliminovat všechny ty, co se plně nevěnují řízení. Jinak - co to je 220km/h??? Jen číslo. 200 km/h dnes jede i Dacia Daster či Škoda Octa...

Středa, 11. srpna 2021, 08:06Odpovědět

Šípek Petr

Z těch zákazů řízení si tak něco dělaj, lepší NA MÍSTĚ zabavit vozidlo a nechat šlapat pěšky, kromě pokuty samozřejmě. Taky by nebylo špatný podobný vozidla zakázat pro běžný silniční provoz, ať si s tím rajtujou na závodním okruhu.

Středa, 11. srpna 2021, 06:40Odpovědět

Šípek Petr

"zákaz řízení až na rok."

Středa, 11. srpna 2021, 06:37Odpovědět

Šípek Petr

"zákaz řízení až na rok."

Středa, 11. srpna 2021, 06:37Odpovědět

Policie chytla Porsche, které se po dálnici řítilo téměř dvoustovkou. Řidiči hrozí tvrdé sankce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.