Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Startuje Letní Flora Olomouc. Sledujte značení i osobní věci, radí policisté

Zahradnický veletrh Flora Olomouc přilákal loni v létě na patnáct tisíc lidí. Olomoucké výstaviště se od čtvrtečního dopoledne znovu otevírá návštěvníkům. Policisté a pořadatelé očekávají tradiční nápor v okolních ulicích, populární akce potrvá až do neděle.

„V okolí výstaviště a přilehlých ulic bude opět zaznamenán zvýšený počet projíždějících vozidel. V rámci zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nutné, aby řidiči respektovali dopravní značení, pokyny strážníků a pořadatelů,“ konstatuje mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Návštěvníci květinové výstavy a zahradnického veletrhu mohou podle policistů využít odstavných parkovacích ploch. Až dva tisíce míst bude k dispozici v areálu obchodního centra Šantovka a také na placeném parkovišti u bývalého autobusového nádraží na ulici Aksamitova. Na doporučená místa pro zaparkování navede návštěvníky naváděcí systém směrových šipek a značení.

Letní Flora Olomouc připomene léčivou moc přírody a magické visuté zahrady

Léčivou moc přírody i dávné visuté zahrady připomene návštěvníkům letní etapa mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Flora, která bude na stejnojmenném výstavišti v Olomouci uspořádána příští týden od čtvrtka do neděle. Součástí hlavní...

Pro autobusy bude vyhrazeno parkoviště na ulici Holická za bývalým sídlem Dopravního inspektorátu Policie ČR. „Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučujeme odstavení vozidel v okrajových částech města a využití městské hromadné dopravy při přepravě na výstaviště,“ podotýká Petr Čunderle.

Pro vstup na akci není v souvislosti s opatřeními proti šíření covidu-19 nutné dokládat žádná potvrzení o testu, očkování či prodělání nemoci. V areálu výstavy najdou lidé piktogramy a cedule s aktuálními pravidly. Mezi hlavní platná nařízení pro letní etapu Flory patří dodržování rozestupů a zakrytí nosu a úst respirátorem v pavilonech.

„Dále apelujeme na návštěvníky, aby věnovali zvýšenou pozornost osobním věcem, zavazadlům a zabezpečení vozidel. Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení s osobními věcmi,“ doplnil doporučení za olomouckou městskou policii Čunderle.

Flora Olomouc - letní etapa
Termín: čtvrtek 19. až neděle 22. srpna 2021
Místo: Výstaviště Flora Olomouc
Čas konání: čtvrtek - sobota 9:00 - 18:00, neděle 9:00 - 17:00
Základní vstupné: 140,- Kč online a 160,- Kč na místě

Základní rozdělení expozic:
Pavilon A: Souznění s přírodou - hlavní expozice
Pavilon E: Zdraví z přírody, pěstitelská poradna ČZS
Oranžerie: Příroda v malbě, malba v přírodě
Pavilon H: Výzkumná laboratoř rostlin
Pavilon G: Dny moravských vín
Smetanovy sady - okolí jezírka a letní scény: letní For Model (sobota - neděle)
Areál Samba: Povídání s Jožkou Šmukařem „Nevinně o víně“ (sobota 19:00 - 22:00)
Venkovní areál výstaviště a pavilon G: letní zahradnické trhy

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky Flora, Výstava, Olomouc, Výstaviště Flora, veletrh, kongresové centrum, Flora Olomouc, příroda, Šantovka, Policie České republiky, Jožka Šmukař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje Letní Flora Olomouc. Sledujte značení i osobní věci, radí policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.