Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Prostějov na podzim vysadí strom Václava Havla, doplní ho žulová deska

Prostějovská radnice nechá ve městě na podzim vysadit strom věnovaný Václavu Havlovi, před kterým bude do země zapuštěna žulová pamětní deska. Od úmrtí bývalého prezidenta a dramatika Václava Havla letos uplyne deset let a prostějovská radnice chystá také výstavu z návštěvy prezidenta ve městě.

"V současnosti hledáme vhodné a důstojné místo pro výsadbu stromu s pamětní deskou. Deska bude v podobě žulové kostky, obdobně jako u stromu republiky ve Smetanových sadech," uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (PéVéčko). 

Žulová kostka bude vážit zhruba 80 kilogramů. "Spodní část bude zapuštěna do země, aby ji nebylo možné odcizit nebo vyvrátit," podotkl Pospíšil.

Radnice zároveň připravuje na podzim další akce, kterými chce Havla připomenout. "Chystáme na měsíc prosinec výstavu fotografií z návštěvy Václava Havla v Prostějově, které nafotil Bob Pacholík. Dále jednáme s Divadlem POINT o nastudování ukázek z díla Václava Havla," řekla náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS).

Disident, zakladatel Charty 77 a příznivec undergroundu Václav Havel zemřel na své chalupě na Hrádečku na Trutnovsku 18. prosince 2011 ve věku 75 let.

Bývalý prezident Václav Havel bude mít v Prostějově na památku svůj strom

Bojovník za svobodu, hlavní postava Sametové revoluce a bývalý prezident Václav Havel bude mít v Prostějově svůj strom. Radnice nyní hledá vhodné místo, kam by strom mohla ještě letos vysadit.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky prezident, Havel, strom, Prostějov, Václav Havel, podzim, Jiří Pospíšil, Bob Pacholík, ODS, Charta 77

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov na podzim vysadí strom Václava Havla, doplní ho žulová deska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.