Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Až se zima zeptá... Město Prostějov již začalo hledat letošní vánoční strom

Ačkoliv léto ještě neskončilo, prostějovská radnice se již pustila do hledání vánočního stromu, který tradičně ozdobí hlavní prostějovské náměstí. Město hledá pěkně rostlý smrk o výšce kolem patnácti metrů, který by majitel radnici daroval.

Vánoční strom mohu lidé nabízet také telefonicky na číslech 582 329 554 nebo 582 329 327.

"Pokud máte na svém pozemku vhodný strom, který by ozdobil sváteční náměstí ve vánoční čas, a pokud jste ochotni darovat strom městu, můžete se ozvat do konce měsíce října. Preferujeme smrk o výšce zhruba 15 metrů, který by byl rovně rostlý s rovnoměrnými větvemi do všech stran," vyzvala možné dárce referentka komunikace na prostějovské radnici Anna Kajlíková.

Své nabídky mohou zájemci posílat na odbor správy a údržby majetku města Prostějova. Budoucí dominantu vánočních oslav na náměstí T. G. Masaryka si radnice sama pokácí a odveze z Prostějova a blízkého okolí. 

V loňském roce prostějovským Vánocům vévodil dvanáctimetrový štíhlý smrk z obce Lipová na Prostějovsku. Každoročně obyvatelé města hledají v anketě rovněž jméno pro vánoční strom. 

FOTO/VIDEO: Na olomouckém Horním náměstí se rozsvítil vánoční stromeček. Dostal jméno Naděje

Časně ráno byl dnes rozsvícen vánoční strom v centru Olomouce. Radnice netradiční čas zvolila kvůli pandemii koronaviru, a snažila se tak zabránit tomu, aby se u vánočního stromu v době jeho rozsvícení sešlo velké množství lidí. V předchozích...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky Vánoce, strom, smrk, Prostějov, vánoční stromek, radnice, Tomáš Garrigue Masaryk, okres Prostějov, Lipová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Pistošová

Doufám, že bude podobně hezký jako vánoční strom z minulého roku- ten se mi opravdu moc líbil. Jen mi příliš nesedí to studeně bílé osvětlení- spíše bych ho vyměnila za něco takového https://www.my-hobby.cz/2569-vanocni-osvetleni Ale jinak je momentální vánoční výzdoba i osvětlení u nás ve městě moc hezké a musím ho pochválit.

Čtvrtek, 16. září 2021, 09:21Odpovědět

Až se zima zeptá... Město Prostějov již začalo hledat letošní vánoční strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.