Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Opilý vodák volal o pomoc, nic si nepamatoval. Po kamarádech v řece Moravě pátral i vrtulník

Rozsáhlou pátrací akci v řece Moravě rozjela v sobotu policie poté, co záchranáři u Moravičan na Šumpersku vylovili z vody opilého vodáka. Zmatený a promočený mladík volal o pomoc, a netušil, jak se na místo dostal. Pamatoval si akorát, že Moravu sjížděl s dalšími třemi kamarády.

Záchranná služba vyjel na pomoc podchlazenému a dezorientovanému muži, který se promočený vylodil poblíž Moravičan, v sobotu v pět hodin odpoledne. Jeho volání o pomoc zaslechl v nedaleké myslivecké chatě muž, který mu pomohl a přivolal záchranáře.

"Od zmateného devětadvacetiletého muže, který nadýchal 1,75 promile, jsme se dozvěděli jen to, že splouval Moravu společně s dalšími třemi kamarády, a to ve dvou lodích. Sled událostí si mladý muž pamatoval jen okrajově a nedovedl vysvětlit, jak se dostal na místo, kde byl nalezen. Neměl povědomí ani o tom, kam se poděli jeho kamarádi," popsala situaci mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Opilec skončil v nemocnici, policie povolala vrtulník a další hlídky včetně psovodů a rozjela rozsáhlou pátrací akci. V půjčovně lodí se dozvěděla, že dva z mladíků již loď vrátili, další dva pokračovali v plavbě.

"Krátce po půl osmé večer se litovelským kolegům podařilo ve vodě naproti vodáckému kempu v Litovli dohledat posledního z účastníků vodáckého zájezdu. Byl v pořádku, jen promočený. Nadýchal 1,21 promile," uvedla mluvčí.

Případ policie vyšetřuje pro podezření z přestupku na úseku zákona o vnitrozemské plavbě.

VIDEO: Už šestý den pokračuje pátrání po vodákovi, kterého strhl proud vody

Nadále pokračuje pátrání po vodákovi, kterého v neděli 28. června strhl u Moravičan proud řeky. Dvacet policistů včera prohledávalo břeh řeky v protisměru proudu od vodní elektrárny Nové Mlýny k Moravičanům. Koryto řeky projížděli na motorových...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vodák, alkohol, pátrání, vrtulník, policie, Moravičany, řeka Morava, Morava, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý vodák volal o pomoc, nic si nepamatoval. Po kamarádech v řece Moravě pátral i vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.